Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Univerzita Hradec Králové nastoupí do online derby s Univerzitou Pardubice. Studenti poměří své síly v e-sportu

Univerzita Hradec Králové proti Univerzitě Pardubice. V pátek je v plánu východočeské univerzitní derby v e-sportu. Studenti jednotlivých univerzit budou své školy hájit ve třech počítačových hrách, všichni budou hrát z domova. Online půjde sledovat na facebookových profilech univerzit.

Univerzity své studenty dlouhé týdny vyučují on-line pomocí počítačů. Nyní je čas na zábavu. Místo přednášek a učebních materiálů studenti otevřou tři hry. První bude série Hearthstone, následovat bude Counter Strike:GO a jako třetí si studenti zahrají League of Legends.  

„Náš tým vstupuje do historicky druhého derby jako ten, který obhajuje vítězství. Bylo by skvělé pohár znovu získat a já budu našim reprezentantům fandit. Povzbuzením pro všechny ale může být fakt, že se dvěma blízkým vysokým školám společně podařilo uspořádat tuto akci navzdory pandemii,“ uvedl rektor Univerzity Pardubice Jiří Málek

Samotný online program začne na sociálních sítích univerzit v pátek v 10:00. Jako první je na programu diskuze s hosty. Samotné on-line univerzitní derby odstartuje v pravé poledne. 

„E-sportovní aktivity našich studentů vítám a v tomto zvláštním období, kdy jsme museli vynechat mnohé tradiční akce, je to jedna z mála příležitostí, kdy se s našimi protějšky z Pardubic můžeme vidět, byť jen online. E-sport má na Univerzitě Hradec Králové své místo, ostatně v tomto roce se na UHK otevírá zbrusu nová specializovaná učebna,“ říká rektor UHK Kamil Kuča. Podle jeho slov je v této souvislosti slovo „derby“ spíše nadsázkou. Většina studentů obou univerzit se totiž osobně zná. 

Poslední ročník dopadl velice těšně. I letošní složení týmů je velice vyrovnané, rozhodovat tak budou jen drobnosti v konkrétních hrách. „A právě tyto výkyvy budou těmi, které rozhodnou o celkovém výsledku. UHK má velmi kvalitní CS:GO tým, zatímco UPCE mají převahu v LoL. Rozhodnutí tak určitě padne na hru Hearthstone, která se této role zhostila i minule,“ říká spoluzakladatel ESA Lubomír Mikuš

Ačkoliv při posledním ročníku hráči seděli vedle sebe, letos se nepotkají. Každý z nich se do zápasu připojí individuálně ze svého domova.  

Hearthstone (dříve Hearthstone: Heroes of Warcraft) je online virtuální karetní hra vyvinutá společností Blizzard Entertainment. Je zdarma dostupná s možností koupě karet pro rychlejší postup hrou. Spuštěna byla v roce 2004. 

Counter-Strike: Global Offensive (zkráceně CS:GO) je počítačová online střílecí hra z první osoby. Hru vyvinulo Valve ve spolupráci s Hidden Path Entertainment. Hra navazuje na předchozí verze hry Counter-Strike. Je to v pořadí čtvrtá hra ze série Counter-Strike.  

League of Legends (zkráceně LoL) je počítačová hra žánru multiplayer online battle arena. Vývojářem i hlavním distributorem je společnost Riot Games. Spuštěna byla 27. října 2009. 

Ohodnoť článek

Foto UHK

Štítky UHK, UPCE, Pardubice, Hradec Králové, derbny, online, esport, CS, LoL, Hearthstone, hra, počítač, Univerzita Pardubice, univerzita, Univerzita Hradec Králové, League of Legends, Jiří Málek, Evropská kosmická agentura, Kamil Kuča, Valve Corporation, Blizza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Univerzita Hradec Králové nastoupí do online derby s Univerzitou Pardubice. Studenti poměří své síly v e-sportu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.