Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kamiony z Pouchova by mohla vyvést Nová Kladská. Kraj zjišťuje, zda se stavba nové silnice vyplatí

Hradečáci bydlící na Pouchově už dlouhá léta volají po omezení kamionové dopravy. Značkou u silnice to nejde, Královéhradecký kraj proto nechává zpracovat studii. Ta posoudí, zda by se vyplatila stavba takzvané Nové Kladské, přeložky stávající silnice II/308.

Studie za více než půl milionu korun bude posuzovat novou přeložku v úseku od ulice Bratří Štefanů po Lipovou ulici. Na tuto novou 600 metrů dlouhou čtyřproudovku by se mohla odklonit většina kamionové dopravy. Napojovat by se měla u garáží vedle Hradecké pekárny a dopravu převést až k nadjezdu nad železniční tratí.  

„Musíme posoudit, nakolik je stavba nové komunikace efektivní. Nejvhodnějším řešením je bezesporu stavba severní tangenty, která umožní přístup do průmyslových zón mimo zastavěné části města. Severní obchvat Hradce Králové ale stát připravuje už desítky let,“ upozorňuje radní pro dopravu Václav Řehoř (ODS). 

Projekt Nová Kladská je přeložkou stávající silnice II/308 vedoucí od výpadovky na Třebechovice pod Orebem dál na Černilov. Nová trasa by měla fungovat jako jakási zkratka pro auta nad 3,5 tuny mířící do skladištní oblasti. 

Lidé z Pouchova chtěli zakázat vjezd kamionům  

Kamionová doprava míří do průmyslové zóny na okraji Hradce Králové proudí přes městské části Pouchov a Věkoše. Není divu, že místním dochází trpělivost. Řada z nich volala po dopravní značce, která by zakázala vjezd kamionů do některých silnic. Problém je v tom, že případné omezení musí schválit radnice, Královéhradecký kraj, policie a Správa a údržba silnic Královéhradeckého kraje.  

„Podle zákona není možné jen tak zakázat průjezd vozidel s hmotností nad 3,5 tuny pro určitou lokalitu, aniž by k tomu nebyl závažný důvod,“ vysvětlil náměstek primátora Jiří Bláha (ODS). V minulém roce si proto město nechalo zpracovat studii. Ta měla ukázat jaký vliv by měl zákaz kamionové dopravy na ostatní části města.  

„Studie zatím není dokončená, hotová by měla být během první poloviny dubna. Aktuální stav bude v blízké době projednán také s dotčenými komisemi místních samospráv a komisí pro dopravu,“ řekla mluvčí Hradce Králové Kateřina Šmídová. Do té doby výstupy ze zprávy Hradec Králové nezveřejní. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Puchov, studie, Hradec Králové, doprava, skladištní oblast, Královéhradecký, kraj, Nová, Kladská, silnice, Pouchov, Královéhradecký kraj, ODS, Václav Řehoř, Jiří Bláha, Třebechovice pod Orebem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamiony z Pouchova by mohla vyvést Nová Kladská. Kraj zjišťuje, zda se stavba nové silnice vyplatí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.