Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V domovech důchodců dostala druhou dávku vakcíny polovina klientů. Počet nemocných se snižuje

Královéhradecký kraj spravuje čtyřiačtyřicet domovů pro seniory. Alespoň první dávkou bylo naočkováno už 1.400 seniorů. 600 z nich stále čeká na druhou várku. Hejtmanství tento týden představilo aktuální statistiky. Z nich vyplývá, že se postupně daří pandemii ze sociálních služeb vytlačovat.

„Mnoho těch, které zbývá naočkovat, prozatím nebylo očkováno ze zdravotních důvodů nebo kvůli nedávno prodělanému onemocnění COVID-19,“ řekla náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (Východočeši). Upozornila tak, že se nejedná o nedostatek vakcín nebo pochybení ze strany mobilních očkovacích týmů.  

Většina klientů, která čeká na druhou dávku očkování, by měla být doočkovaná do poloviny března. Souběžně s klienty jsou očkováni zaměstnanci sociálních služeb. U nich je situace podobná. Zhruba 1.200 pracovníků bylo oočkováno, 600 z nich čeká na druhou várku.  

Ve všech domovech pro seniory v Královéhradeckém kraji jsou v těchto dnech nakažena jen zhruba dvě procenta klientů. Nejhorší situace je v domově v Borohrádku a Náchodě. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky senior, pandemie, onemocnění, domov důchodců, Královéhradecký, kraj, očkování, klient, zaměstnanec, domov pro seniory, Královéhradecký kraj, Martina Berdychová, Východočeši, Náchod, Borohrádek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V domovech důchodců dostala druhou dávku vakcíny polovina klientů. Počet nemocných se snižuje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.