Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Víkendové kontroly na hranicích okresů bez komplikací. Policie odepřela cestu jen několika řidičům

Lidé za sebou mají první víkend za nejpřísnějších vládních opatření. I kvůli pěknému počasí policisté posílili hlídky a zaměřili se i na turisty, kteří chtěli do Krkonoš a Orlických hor. Během dvou volných dnů policisté provedli v celém Královéhradeckém kraji zhruba 8.200 kontrol. Během nich bylo odhaleno 188 přestupků.

„Policisté prováděli kontrolní činnost na hranicích okresů i příjezdových cestách do horských oblastí,“ potvrdila mluvčí policie Magdaléna Vlčková. Během soboty byla cesta odepřena 137 vozidlům. Kromě pravidelných kontrol na silnicích se policisté zaměřili i na lidi, kteří vyrazili na procházku. Během první poloviny víkendu bylo zkontrolováno 4.700 lidí. Jen 104 z nich porušilo nějaké vládní nařízení.  

Intenzivní kontrola ze strany policie pokračovala i v neděli. Během ní policie odepřela cestu 121 vozidlům. „Na celém území Královéhradeckého kraje policisté v rámci i ostatních kontrolních činností všech aktuálně platných opatření během dne i noci provedli téměř 4,5 tisíc kontrol,“ dodala Vlčková. Během nich bylo zjištěno celkem 84 přestupků.  

"Ačkoli byl na silnicích citelně nižší provoz, policisté přistihli několik osob bez platného řidičského oprávnění, osoby pod vlivem omamných látek i řidiče, kteří své okolí ohrožovali nepřiměřeně rychlou jízdou," uvedla mluvčí. 

Nová vládní opatření začala platit 1. března. Od té doby provedla policie v Královéhradeckém kraji přes 32 tisíc kontrol. Více než tisícovka lidí nějakým způsobem porušila nařízení vlády a ministerstva zdravotnictví. Většina z nich skončila domluvou, v bezmála 200 případech bylo třeba přistoupit k pokutě. 40 případů skončilo ve správním řízení. 
 

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky policie, víkend, kontrola, dodržování, nařízení, pravidla, Krkonoše, Orlické hory, Královéhradecký, kraj, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkendové kontroly na hranicích okresů bez komplikací. Policie odepřela cestu jen několika řidičům  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.