Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Oprava kanalizace v Kuklenách komplikuje dopravu. Na Pražské třídě se tvoří dlouhé kolony

V Hradci Králové se tento týden uzavřela ulice Za Škodovkou. Dělníci zde musí opravit kanalizační stoku, která částečně zasahuje i do křižovatky na Pražské třídě. Od pondělí je proto doprava svedena jen do dvou jízdních pruhů a řídí ji semafory. Ve špičkách se zde tvoří dlouhé kolony aut.

Oprava kanalizace uzavřela prakticky celou křižovatku ulic Za Škodovkou a Pražská třída. Řidiči, kteří jsou zvyklí využívat trasu za hlavním nádražím při cestě do Koutníkovi ulice, musí po objízdné trase. Ta vede Kampelíkovou ulicí. 

Za normálních okolností jezdí auta na Pražské třídě čtyřmi pruhy. Kvůli pracím je ale doprava svedena do dvou, a na křižovatce s ulicí Za Škodovkou ji řídí semafory. Ve špičce se tak tvoří dlouhé kolony. Ve směru od Hradce Králové řidiči čekají už od kruhového objezdu koruna. V opačném směru mohou do zácpy vjet už u základní školy. Pracovat se bude v pěti etapách. Hotovo bude nejdříve na konci června. 

Omezení městské hromadné dopravy 

Kvůli rekonstrukci kanalizační stoky je omezena i městská hromadná doprava. Největší komplikace se týkají linky číslo 16, která musí s ostatní dopravou po objízdné trase. Zrušené jsou proto zastávky ZVU, Žižkov a Kavák. 

Cestující tak musí využít nejbližší možné zastávky, což jsou v tomto případě HLAVNÍ NÁDRAŽÍ nebo Na Okrouhlíku. Jízdní řád by neměl být rekonstrukcí dotčen. Hlavně ve špičkách je ale třeba počítat se zpožděním.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Hradec Králové, doprava, kolona, rekonstrukce, Kukleny, Pražská třída, Za škodovkou, omezení, ŠKODA AUTO a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava kanalizace v Kuklenách komplikuje dopravu. Na Pražské třídě se tvoří dlouhé kolony  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.