Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Koronavirus stopnul předávání ocenění. Trutnov neudělí kulturní ani sportovní ceny

Kvůli současné pandemické situaci se vedení města rozhodlo, že neudělí kulturní ani sportovní ceny za rok 2020. Radnici přesvědčil i fakt, že se celá řada naplánovaných sportovních akcí kvůli koronaviru nekonala.

„Některé soutěže nebyly ani dokončeny. Z tohoto důvodu neměli všichni sportovci stejnou šanci v uplynulé sezóně předvést své výkony,“ vysvětluje místostarosta města Tomáš Hendrych. Podle jeho slov panovala podobná situace i v kultuře. Akce se buď rušily úplně, nebo se konaly ve omezeném rozsahu. Ke zrušení udělování cen se proto přiklonila i kulturní komise.

Kulturní i sportovní ceny se v Trutnově udělují několik desítek let. Od roku 1991 bylo udělování zrušeno jen dvakrát. Konkrétně v letech 2003 a 2010.

„Velmi děkuji všem, kteří nám nominace na kulturní a sportovní ceny zaslali. Když se ale ohlédneme za uplynulým rokem, jistě všichni pochopí, že je rozumné je neudělit a vyčkat, jak bude vypadat ten letošní. Věřím, že v příštím roce na tradiční udílení cen opět navážeme a lidé nám opět budou zasílat nominace,“ hodnotí situaci Ivan Adamec (ODS), starosta města Trutnova.

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky Trutnov, cena, kultura, sport, Sportovní ceny města Trutnova, nominace, veřejnost, zásluha, anketa, tradice, podmínky, Ivan Adamec, ODS, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirus stopnul předávání ocenění. Trutnov neudělí kulturní ani sportovní ceny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.