Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dodržování opatření v kraji? Řidiči pod vlivem a cizinci bez dokladů

Královéhradecký kraj má za sebou druhý den intenzivních kontrol na dodržování vládních opatření o omezení pohybu. Od dnešního rána bylo v našem regionu nasazeno i sto vojáků a zhruba dvě desítky příslušníků Celní správy. I druhý den se obešel bez výrazných komplikací. V policejní síti skončili například řidiči pod vlivem nebo cizinci bez dokladů.

I dnes policie zastavovala řidiče na nejvytíženějších tazích a hranicích okresu. Prováděla i namátkové kontroly na území celého Královéhradeckého kraje. „V rámci kontrolní činnosti se rovněž policistům podařilo odhalit včera i tři řidiče pod vlivem alkoholu a také jsme zajistili i tři cizince, kteří pobývali na našem území v rozporu s platnou legislativou,“ potvrdila mluvčí krajských policistů Magdaléna Vlčková. Celkem tři lidé byli zadrženi. 

Jen za první kontrolní den se pokusilo hranice okresu přejet bez povolení 56 řidičů. Policie musela řešit i dva cyklisty, kteří u sebe neměli potřebné doklady. I ty na své cestě zastavila a vrátila do místa bydliště. 

„V rámci kontrolních činností všech aktuálně platných opatření, kterých jsme provedli v kraji téměř 600, jsme za denní i noční službu evidovali celkem 34 přestupků, z nichž jsme 20 vyřešili domluvou, 11 blokově v příkazním řízení a tři jsme oznámili místně a věcně příslušnému orgánu k dořešení,“ dodává mluvčí policie. Po celé České republice zkontrolovala policie, během první kontrolního dne, přes 50 tisíc aut.

„Doporučujeme mít doklady připravené na jednom místě. To zajistí rychlejší odbavení a tím pádem menší zdržení při případné kontrole,“ dodává Vlčková.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, kontrola, okres, hlídka, nařízení, alkohol, doprava, cizinec, statistika, Královéhradecký, kraj, Královéhradecký kraj, Celní správa České republiky, Policie České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dodržování opatření v kraji? Řidiči pod vlivem a cizinci bez dokladů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.