Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

ANKETA: Jaký máte názor na nové vládní opatření? Někteří souhlasí, jiní mají výhrady. Přinášíme názory čtenářů

Lidé v České republice za sebou mají první den života s novým vládním nařízením. Jde o nejpřísnější restrikce od začátku pandemie. Není tak divu, že na ně lidé koukají skepticky. Řada občanů tvrdí, že mělo něco podobného přijít už dávno. Najdou se ale tací, kteří zásadně nesouhlasí a poukazují například na psychiku obyvatel. Hradecká Drbna oslovila několik čtenářů z celého Královéhradeckého kraje a dala jim prostor se k restrikcím vyjádřit. Jejich reakci přinášíme níže.

Kristýna Kalenská, Nová Paka
Omezený pobyt jen na území obce mě docela mrzí. Ráda venčím psa v lesích kolem našeho města. Co se týče okresů, nezačíná to pro mě teď. Žiju na Jičínsku a rodiče mám na Trutnovsku. Už tři týdny jsem je neviděla. I přesto opatření dodržuji. Čím dál tím častěji vidím u mých známých, že to není žádná sranda. Když to shrnu… Nařízení chápu a nijak se proti tomu nevzpírám. Chci abychom byli konečně zdraví, bez strachu že "babička půjde na nákup a pak umře".

 

Martina Šepsová, Stará Paka
Mě to nějak nevadí, žiji v rodinném domě se zahradou. Takže když počasí dovolí, jdu na zahradu, kde děti mají o zábavu postaráno. Mám starší rodiče a nerada bych je ztratila. Ty tři týdny to vydržíme a doufáme v lepší situaci.

 

Tereza Saalová, Jičín
S lockdownem souhlasím. Mělo to přijít už okolo Vánoc a možná by teď byl klid a konečně by se mohlo začít normálně fungovat... Dá se říct, že mě to neomezilo nějak víc než do teď, pracuju z domu. Štvou mě ale zavřené menší krámky, kam se sotva vleze pět lidí a Kaufland je narvaný k prasknutí, to fakt nepochopím. Ale vím, že nemocnice jsou na pokraji sil a s tím jim můžeme pomoci alespoň tak, že se budeme chovat zodpovědně, a ještě chvíli to vydržíme... Ale jak píšu. Tvrdší omezení mělo přijít už dávno. Vláda to svojí komunikací celé zkomplikovala.

 

Lucka Škopová, Hradec Králové
S vládním opatřením rozhodně nesouhlasím, těch jejich zákazů mám už plné zuby. Hlavně kvůli mé dceři, která je fixovaná na svoji babičku a dědu. Bydlí ale v jiném okresu. Dávám si otázku, kdy tohle skončí. Myslím si, že je to ještě dlouhá cesta, jsem z toho už fakt unavená, dcera bude mít druhé narozeniny a už po druhé je nemůžeme oslavit v daný den s celou rodinou, no coment!

 

Marcela Robková, Trutnov
Je to nařízení vlády, tak by se to dodržovat mělo, i když některá opatření se mi zdají nelogická (např. nakupování jen ve svém okrese). Vadí mi, že to trvá už tak dlouho. Jinak mě konkrétně to příliš neomezuje. Za prací z okresu vyjedu bez problémů.

 

Ivo Janeček, Třebihošť
Podle mě je lepší krátkodobé tvrdé opatření, ale to už měli udělat dávno. Myslím si, že kdyby začátkem roku udělali na 14 dní lockdown, tak by to každý zvládl a spousta věcí by už mohla normálně fungovat, ale dokud se veškerá opatření budou přizpůsobovat Babišovému byznysu, tak se to potáhne další měsíce. Jelikož potřebuju hodně dělat kolem baráku a nikde nejsou žádné akce, tak mě to omezuje jen částečně, ale jinak by to bylo velké omezení.

 

Zdeněk Mach, Hradec Králové
Samozřejmě s tímto opatřením nesouhlasím. Přijde mi to nesmyslné. Rozhodně si myslím, že je tu spousta důležitějších problémů, které potřebují vyřešit. Mě osobně, to omezuje už jen v tom, že nemohu v klidu dojíždět z mého bytu v Hradci Králové za rodiči v Trutnově.

 

Vít Sládek, Stará Paka
Cestování mezi okresy mě asi nijak neomezí, práci mám v regionu. Rodinu a většinu kamarádů konec konců také. A to, že si nedojedu pár týdnů do Hradce Králové pro mekáč nebo KFC přežiju. Jinak teď ohledně nařízení… Mělo to přijít asi dřív, vládě se nedá věřit, Babiš a ta jeho parta okolo sebe už nikoho nebaví, trvá to vše dlouho, opatření jsou tu už dlouho a evidentně je to stejně k ničemu.

 

Simona Skalická, Hradec Králové
Doteď jsem s opatřeními neměla žádný větší problém. Jsou samozřejmě otravná a chybí mi kulturní život, ale brala jsem je jako nutnost k co nejrychlejšímu návratu zpět k normálu. Ale jelikož žiju v Hradci Králové a rodiče mám na Trutnovsku, tento poslední krok (zákaz cestování mezi okresy) je mi už opravdu krajně nepříjemný. S maminkou jsme se dřív vídaly pravidelně každý týden, aby si užila svého vnuka. Teď aby si člověk připadal jako zločinec, když chce navštívit vlastní rodinu. Myslím, že teď už začíná být v ohrožení kromě zdraví fyzického už i to duševní...

 

Věra Florešová, Vrchlabí
S vládním nařízením souhlasím, přijde mi to docela rozumné. Každopádně si myslím, že se něco podobného mělo zavést daleko dříve. Konkrétně mě to nijak neomezuje. Pracuju z domova a ve městě mám vše, co potřebuji – dokonce i rodinu. Spíš pochybuji o rozhodnutí zavřít školky, což ovlivní dost rodin. Daleko logičtější by bylo zavřít velké fabriky. Možná by bylo dobré přestat s virem bojovat a začít přemýšlet, jak s ním žít. Ne vše zavřít a nechat lidi v izolaci, ale soustředit se na očkování, které u nás nefunguje.

 

Roman Kynčl, Osice
Veškerá opatření nebude mít zásadní vliv na změnu situace. Každý si snad vypíše čestné prohlášení o nutnosti cestovaní za prací. Omezení typu zavření dětských hřišť je směšné! Pokud lockdown, tak úplný. Ideálně na dva týdny zavřít vše, každou domácnost i firmu. Lepší být 14 dní doma, než další rok v těchto sr****.

 

Vendula Knapová, Lázně Bělohrad
Cestovaní mimo okres asi chápu, respektuju… Při cestě do práce se prostě prokážu potvrzením. Rozumím tomu, že je zde snaha co nejvíc omezit couraní lidí po všech čertech... Ale vycházky na území obce jsou už trochu hazard s lidskou psychikou i zdravím (nevidím důvod, proč by se někdo nemohl jít pořádně projít ven). Na tomhle budou biti nejvíc lidi, co bydlí na malých vesnicích (když se pak podívám na to, že po celé Praze se může pendlovat jak je libo, tak to nedává smysl).

 

Michal Jeník, Valdice
Budu vědomě porušovat všechna vládní opatření. Jeden respirátor budu nosit tak dlouho, než mě začne šimrat na nose – jako 90 procent populace. Nemá to žádný smysl. V LIDLU se potkám s desítkami cizích osob, ale u kadeřnice jen s ní. Co to je? Dál asi nemusím rozvádět…

 

Petr Červenka, Hradec Králové
Můj názor je takový, že vláda už neví, co má dělat. Jediné, co za rok pandemie vymysleli je nosit dvě roušky a zákaz cestování mezi okresy. Když chce člověk jed do práce, musí mít povolení. To je jako za komunistů (pracovní knížky). Bývalá přítelkyně mi příští týden poveze děti na víkend a musí mít v autě soudní rozhodnutí, aby dokázala, že jedou na 14 dní zamnou. No kde to jsme? Konec svobody i demokracie.

Souhlasíte s novým vládním nařízením?

Celkem hlasovalo1703 čtenářů

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky anketa, čtenář, omezení, vláda, názor, restrikce, příběh, Královéhradecká, kraj, Hradec Králové, nařízení vlády, Česko, Královéhradecký kraj, rodina, lockdown, okres Trutnov, Andrej Babiš, Nová Paka, KFC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Kozelský

Místo konzistentních trvalých jednoduchých pravidel vláda podlehla populismu a rezignovala na rozumná trvalá opatření. I ta nastavená nijak efektivně nekontrolovala a nevyžadovala. Nyní vlak vykolejil, jede z náspu a vláda tahá za nouzovou brzdu. Pozdě a zbytečně. Chaoticky se snaží nastavit to co mělo fungovat před 8 měsíci. Chovají se tedy jako nezodpovědný psychopatický hazardér hrající na automatech, a v podstatě čekají jak to dopadne.

Středa, 3. března 2021, 20:18Odpovědět

Frenk Kraj

Bohužel situaci to nevyřeší nemocnice nejsou na tyto nápory připraveny..Personál chybí již 30. let.Mám strach,že nás jsou schopni takto zavírat do nekonečna.Vakcinace a dodržení základních pravidel a promoření.Všichni tloustnou a hlavně děti nesportují a to je špatné.

Středa, 3. března 2021, 08:20Odpovědět

Michal Csomor

No zajimala by me nejaka rada. Zena ma dite ve vylucne peci a bydli v jinem okresu. Takze nesmim videt svou dvouletou dceru. No tri tydny se daji prezit,, ac nerad, ale co kdyz to bude par mesicu.. Nejaka rada? Treba jsem to narizeni spatne pochopil.

Středa, 3. března 2021, 01:19Odpovědět

Pavel Obr

Nijak mě to neomezuje pohoda klídek

Úterý, 2. března 2021, 17:19Odpovědět

Miloslav Misot

Omezení jsou obdobná jako před rokem, díky nimž jsme se stali světovými premianty v boji s covidem, protože je každý dodržoval (neznámého viru se každý bál )... Pak všem otrnulo a v létě už byli pro znovuzavedení omezení jen pár epidemiologů...

Úterý, 2. března 2021, 16:50Odpovědět

Libor Čermákovi

Thomas Hrachov! Myslím, že jsem slušně vyjádřil svůj názor. Nikomu nic nenutím ani nenařizuji. Každého věc! Hlavně nikoho za jiný názor neurážim! Nejsem policajt, nejsem ovce a kupodivu ani volič ano ! Každý ať si v tom své najde! Přeji všem hlavně zdraví.

Úterý, 2. března 2021, 15:58Odpovědět

Thomas Hachov

Libor Čermák vy jste dobrá ovce nebo policajt! Už jen to že mne i pětkrát za den, jelikož mám spz. z jiného kraje, zastaví a zdržují, mne vadí stejně jako otázka kam a od kud jedete. Co je jim do toho! Ráno mne policajt řekl abych si nasadil roušku, odpověděl jsem že ji nemám a v autě nepotřebuji. Povídá a do auta jdete jak či když vystoupíte v cíli? Nastupuji na soukromém pozemku kde kdybych byl nahý, je do toho každému hovno. A vystupuji také na soukromém pozemku! A kdyby jste měl poruchu v zastavěné části, tak co? Odpověděl jsem, znáte výrok doktora Štrosmajera, kdyby blbost nadnásela tak vy..... Jeďte!!!

Úterý, 2. března 2021, 15:06Odpovědět

Libor Čermákovi

Kontrola od policie proběhla zatím vždy rychle. Jsou maximálně slušný. Opatření nám nevadí. Povolení od zaměstnavatele předložíme a jedeme. O šikaně se nedá vůbec mluvit. Nařízení budeme respektovat.

Úterý, 2. března 2021, 12:32Odpovědět

Pepek Vyskočil

Názor lidí naší vládu nezajímá a nikdy nezajímal.Vláda plní přání frau Merkelové a fašistické EUnie zničit střední třídu obyvatelstva.Pokud miliardář řídí stát a bere dotace z EU musí poslouchat a hrát podle jejich notiček.

Úterý, 2. března 2021, 09:59Odpovědět

Petr Chejn

Jaký je můj názor ??!!! Vládne nám totalitní režim ,pod vedením STbáka Bureše a Blázna Hamáčka !!! Toto ,co opět vymysleli ,k ničemu dobrému v naší zemi nepovede !!Polovina nařízení postrádají ,jakou-koli soudnost a smysl a zákonitě lidi dovedou k rebélii !!!

Úterý, 2. března 2021, 09:15Odpovědět

ANKETA: Jaký máte názor na nové vládní opatření? Někteří souhlasí, jiní mají výhrady. Přinášíme názory čtenářů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.