Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Od půlnoci končí původní uzavírka Trutnovska. Platit zde budou stejná pravidla jako ve zbytku republiky

Dnešní půlnocí končí původní uzavírka okresu Trutnov. Pro obyvatele Královéhradeckého kraje se nic nemění. I nadále bude policie namátkově kontrolovat řidiče na zhruba 500 stanovištích. Zaměří se především na cestování mezi okresy, omezení pohybu obyvatel ČR a ochranu horních cest dýchacích.

„Ta původní opatření dnešní půlnocí pozbývají platnost. Naopak začínají platit nová opatření, která se týkají všech okresů,“ potvrdil na dnešní tiskové konferenci první náměstek policejního prezidenta Martin Vondrášek.

Na dodržování nového vládního opatření bude policie a armáda dohlížet na předem vybraných místech po celé republice. Jde o zhruba 500 stanovišť na nejvytíženějších silnicích. Další kontroly budou probíhat namátkově po celém Královéhradeckém kraji. 24 hodin denně bude kontrolní činnost vykonávat 26 tisíc policistů rozdělených do směn. K nim se od úterního rána přidá dalších pět tisíc vojáků a 300 členů celní správy.

„Ze začátku budeme benevolentní. Budeme se snažit lidem pomáhat. Od poloviny týdne ale budeme dbát na dodržování všech nastavených pravidel. Pokud to bude nutné, dojde i na pokuty,“ dodal dnes náměstek Vondrášek. Dokumenty potřebné k cestování mezi okresy budou policisté vozit ve svých autech.

V případě porušení vládního nařízení může policie udělit pokutu až ve výši 10 tisíc korun. „To lze jen za předpokladu, že bylo porušení jasně prokázáno a dotyčný s uložením pokuty musí souhlasit,“ dodal Vondrášek. Pokud souhlasit nebude, předají policisté porušení nařízení do správního orgánu.

Základní informace o vládním nařízení a potřebné formuláře naleznete ZDE.

Od zítřejšího rána platí nová nařízení vlády, které zakazuje pohyb obyvatel české republiky přes hranice okresu. Do jiného regionu lze vycestovat pouze za splnění alespoň jedné z 11 výjimek (cesta do práce, za lékařem…). Každá z těchto výjimek musí být písemně doložena.

Značně omezená bude mobilita i uvnitř okresu. Z města je možné vycestovat pouze v jednom ze sedmi případů. Opět jde o práci, návštěvu lékaře nebo nakupování. V rámci okresu stačí pouze ústní prohlášení.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Trutnovsko, nařízení, okres, kontrola, doprava, policie, hlídky, hranice, dodržování, armáda, okres Trutnov, Česko, Královéhradecký kraj, Martin Vondrášek, Trutnov, nařízení vlády

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od půlnoci končí původní uzavírka Trutnovska. Platit zde budou stejná pravidla jako ve zbytku republiky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.