Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Trutnov po městě rozmístil další ptačí a netopýří budky. Dal za ně přes 90 tisíc korun

Trutnov rozšiřuje svůj projekt ptačích budek. Kromě klasických ptačích budek radnice po městě instalovala i několik budek pro netopýry. Po celém městě je tak rozmístěno přes 200 sýkorníků, špačníků a netopýrníků. Za 140 nových ptačích budek město zaplatilo 91 tisíc korun.

Projekt v Trutnově odstartoval už minulý rok. Radnice po městě nainstalovala 67 takzvaných sýkorníků. Začátkem roku byl projekt vyhodnocen a také rozšířen. “Z výsledku jsme měli velkou radost, protože v jiných městech bývá úspěšnost podobných projektů kolem 50 procent,” říká Vendula Kasperová z odboru životního prostředí. Právě v Trutnově byla úspěšnost kolem 90 procent. 

Nové budky a místa, kam se instalují, vybrali pracovníci Technických služeb. Následně po městě rozmístili 140 nových budek. “Chceme, aby v Trutnově hnízdily rozmanité druhy ptactva a toto je jeden ze způsobů, jak jim pomoct,” vysvětluje Jitka Metelková z Technických služeb. Zároveň dodává, že netopýrům se v Trutnově dlouhodobě daří.  

Na nové ptačí budky obyvatelé narazí například na Benešově, Národní nebo Palackého ulici. Další jsou na sídlišti Zelená Louka a ve stromořadí podél cyklostezky nebo na Bojišti.  

Velkým překvapením pro radnici byl výskyt unikátního ptačího druhu, a to skorce vodního. I pro něho město udělalo několik budek. “Pět jsme jich umístili pod mostní konstrukce,” dodává Kasperová.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Trutnov

Štítky Trutnov, sýkorník, špačník, netopýrník, budka, pták, projekt, zázemí, ptactvo, ptačí budka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov po městě rozmístil další ptačí a netopýří budky. Dal za ně přes 90 tisíc korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.