Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tento týden skončila Tříkrálová sbírka. Královéhradecká diecéze vybrala přes deset milionů korun

Příspěvky v pokladničkách Tříkrálové sbírky jsou sečteny. Kvůli současné situaci se musel letošní ročník konat především online. I tak se podařila vybrat částka, která organizátory sbírky překvapila. Celorepublikově nakonec ve virtuálních kasičkách skončilo přes 80 milionů korun. Královéhradecká diecéze nakonec vybrala přes deset milionů korun.

Sbírku lze stále podpořit on-line až do konce dubna. Prostřednictvím DMS a převodem na účet dokonce celoročně.     

Konečná částka hradecké diecéze je rozdělena na dvě části. 7.641.189 korun lidé nechali v kasičkách. Umístěny byly na úřadech, v obchodech, v kostelech nebo na pracovištích charity. V online sbírce se pak podařilo vybrat 2.454.931 korun. 

K pondělku byl výnos celorepublikové sbírky přesně 80,3 milionu korun. Většina příspěvků se i letos vybrala do pokladniček. I přes to, že se podařilo vybrat o více než 50 milionů korun méně než v loňském roce, organizátoři si výsledek pochvalují.  

„Jsem velmi vděčný a srdečně děkuji všem, kdo se sbírky zúčastnili a kdo do ní přispěli, zvláště v letošních náročných podmínkách. Chuť přispět do sbírky byla ohromující a svědčí o tom, že tato akce se stala přirozenou součástí našich životů,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika, která sbírku už 21. rokem organizuje. 

Kde sbírka pomůže?  

Peníze vybrané v rámci Tříkrálové sbírky skončí v regionálních organizacích. „Díky finančním darům, jejichž výše nás překvapila, budeme moci lépe pomáhat lidem, kteří se ocitli v nouzi nebo na okraji, často v situaci, ze které si sami pomoci neumějí. Pomoc přijde i lidem, které poznamenala pandemie nemoci COVID-19,“ dodal ředitel charity. 

Například Oblastní charita v Hradci Králové darované peníze použije na výstavbu lůžkového hospice ve Stěžerách. Peníze z krajské metropole půjdou i do zahraničí, konkrétně do Indie. Podpoří například rekvalifikační kurzy pro nevyučené a nezaměstnané mladé lidi. Pomohou také večerním vzděláváním dětí v Bangalore. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tříkrálová sbírka

Štítky Tříkrálová sbírka, sbírka, charita, pomoc, online, ročník, výsledek, Stěžery, peníze, Lukáš Curylo, Charita Česká republika, Indie, Bengalúru

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tento týden skončila Tříkrálová sbírka. Královéhradecká diecéze vybrala přes deset milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.