Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

O stavbu fotbalového stadionu v Hradci Králové se uchází tři společnosti. Stavba by mohla začít ještě letos

V pátek uplynula lhůta pro podání předběžných nabídek společností, které se chtějí ucházet o stavbu nového fotbalového stadionu v Malšovicích. Ten by měl vyjít na téměř 600 milionů korun. Administrátor nyní posoudí, zda předběžné nabídky splňují požadavky, které radnice nastavila.

„V březnu bychom měli zahájit jednání ve spolupráci s administrátorem zakázky a správcem stavby se všemi účastníky zadávacího řízení, kteří podali předběžnou nabídku. Předmětem těchto jednání bude vylepšení návrhů ve prospěch zadavatele, tedy města,“ vysvětluje náměstek primátora Jiří Bláha (ODS). Až poté radnice uchazeče vyzve k podání finálních nabídek. To by se mělo stihnout ještě během jara.

O přesných termínech radnice ještě nemluví. Rychlost celého řízení ovlivní samotní uchazeči. Bude záležet především na tom, jak rychle budou schopni dodat potřebné materiály a zpracovávat požadavky města.

Město před pár dny posunulo termín podání předběžných nabídek, radnici o to poprosili samotní zástupci firem. Původně nastavený termín byl 5. února, radnice ho prodloužila o 14 dní, tedy do pátku 19. února. „Chtěli jsme mít korektní přístup ke všem soutěžícím, proto když přišel z jejich strany požadavek na prodloužení lhůty kvůli doplnění kvalitního zpracování předběžných nabídek, rozhodli jsme se na základě doporučení správce stavby soutěžícím vyjít vstříc,“ potvrdil Bláha.

Město vypsalo tendr na stavbu už počtvrté

Městu se stavba fotbalového stadionu dlouhodobě nedaří. Příprava na rekonstrukci fotbalového stánku se táhne už 15 let. Hradec Králové vypsal celkem čtyři tendry, ten poslední minulý rok v září. Jedná se o největší investiční akci města.

V prvním kole museli uchazeči splnit nejdřív kvalifikační podmínky. Druhé kolo výběrového řízení skončilo minulý pátek. V rámci něho společnosti předali městu předběžné nabídky. „Teď už je budeme vybízet k finálnímu podání nabídek,“ řekl náměstek.

Zakázka je vypsaná metodou Design and Build, tedy Navrhni a postav. Dané jsou základní požadavky města na velikost a funkce stadionu. Město předpokládá, že se stavebními pracemi by vítěz tendru mohl začít ještě letos.

Soutěž po námitce stavební společnosti PORR řeší ve správním řízení Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, takže město kvůli tomu nemůže s případným vítězem podepsat smlouvu. Společnosti PORR se nelíbí některé zadávací podmínky soutěže a nastavená hodnotící kritéria.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FCHK

Štítky stadion, fotbal, Hradec Králové, Malšovice, tendr, soutěž, společnost, sport, fotbalový stadion, FC Hradec Králové, radnice, Jiří Bláha, Porr, ODS, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frenk Kraj

Stadion je ostudou Pravice,která staví nový stadion již přes 20. let....Bohužel postavení se naše generace asi nedožije.....

Pondělí, 8. března 2021, 20:05Odpovědět

O stavbu fotbalového stadionu v Hradci Králové se uchází tři společnosti. Stavba by mohla začít ještě letos  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.