Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lidé vzali o víkendu útokem Orlické hory. Dopravu od rána řídila policie

Ačkoliv je pro turisty část Krkonoš uzavřená, pěkné počasí o víkendu neodradilo turisty před cestou na hory. Většina z nich vyrazila do Orlických hor. Během sobotního i nedělního odpoledne bylo plno jak na Šerlichu, tak v Deštném. Situaci se snažila vyřešit policie, která na místě řídila dopravu.

Na davy turistů upozornila policie na svém Twitteru už v sobotu krátce před polednem. „Parkoviště na Šerlichu je plné, v Deštném zbývá pár míst. Policisté regulují dopravu, dbejte jejich pokynů. Využijte i jiné lokality hor,“ varovala. Na dvě nejnavštěvovanější místa Orlických hor mířili lidé za pěší turistikou i s běžkami přes rameno.

Policie se na místě snažila regulovat dopravu a nová auta na přeplněná parkoviště nepouštěla. I tak se to neobešlo bez dopravních nehod. Bouralo se například v Deštné, šlo převážně o odřené plechy. Kolize se obešla bez zranění.

Stejná situace se opakovala i v neděli. Parkoviště na Šerlichu bylo plné už krátce po deváté hodině dopolední. I tentokrát musela na řadu policie, která na místě dopravu koordinovala.

Za přívalem turistů do Orlických hor může hned několik faktorů. Z části za to mohou uzavřené Krkonoše. Velkým lákadlem bylo i sobotní pěkné počasí a několik desítek upravených stop, které se pro běžkaře daří udržovat i přes vysoké teploty. Podle údajů Horské služby je na hřebenech kolem 60 centimetrů zmrzlého sněhu. Ráno se teploty pohybovaly kolem bodu mrazu a bylo jasno.

Problémy policie řešila i v Krkonoších

Policie i správa Krkonošského národního parku řešila i několik problémů v Krkonoších, hlavně pak v západní části parku. Jen během soboty musela být vrácena více než stovka lyžařů, kteří se dostali do zakázané oblasti. Ve většině případů šlo o vstup do volného terénu v klidovém území. Za tato porušení rozdávali pracovníci parku pokuty. Na neděli posílili počet strážců.

Několik stovek lidí také vyjelo do hor v Ústeckém a Libereckém kraji. Policie na severu Čech nezaznamenala problémy v dopravě. V Bedřichově bylo zaplněno velké centrální parkoviště. Volná místa na dalších parkovištích ale zbývala.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Orlické hory, Krkonoše, turisté, policie, Deštné, Šerlich, doprava, plno, parkoviště, Twitter, Policie České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé vzali o víkendu útokem Orlické hory. Dopravu od rána řídila policie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.