Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradec Králové se připojil do akce O Kapku lepší hokej. Dražba dresů pomůže nemocným dětem

Fanoušci si určitě všimli… Od čtvrtka do neděle se ve všech zápasech objevilo několik hráčů ve speciálním dresu. Do každého zápasu vždy nastoupili dva hráči s oranžovým rukávem, ten odkazoval na projekt O Kapku lepší hokej. Dresy jsou nyní v aukci, peníze z nich pomohou nemocným dětem.

Oranžově obarvené dresy jsou v internetové aukci od 10. února. Akce končí ve čtvrtek 18. února přesně v 18. hodin.

„Výtěžek bude putovat na konto Nadačního fondu Kapka naděje, která pomáhá dětským pacientům s poruchami krvetvorby a dalšími onkologickými onemocněními,“ píše hradecký hokejový klub na svém webu.

O Kapku lepší hokej je charitativní akce, kterou už druhým rokem pořádá nadační fond Kapka naděje. V rámci něho se hokejisté z Tipsport extraligy, Chance ligy i národního hokejového týmu obarvili do oranžové, což je barva symbolizující leukémii.

„Projekt O Kapku lepší hokej je významně poznamenaný koronavirovou pandemií. Je skvělé, že v této ustarané době, kdy máme všichni spoustu starostí, nezapomínáme na druhé, kteří na naši pomoc čekají. Všem zapojeným subjektům, ale především divákům, děkuji za podporu“ vysvětluje Jan Fischer, ředitel Nadačního fondu Kapka naděje.

Například dres kapitána hradeckého Mountfieldu Radka Smoleňáka má cenu necelých 10 tisíc korun. Na výběr je jeho tmavá i světlá verze. Zatím nejvíc se podařilo vybrat na dresu Michala Řepíka z HC Sparta. Jeho cena je nyní vyšponovaná na 17 tisíc korun. Celkový výtěžek aukce byl ke včerejšímu večeru na 160 tisících korunách.

Patrony projektu jsou Adam s bratrem Denisem a Standa

Desetiletému Adamovi byla diagnostikována leukémie právě v době, kdy začínal hrát hokej. Nastoupil tak do velice dlouhého a náročného zápasu. Po transplantaci kostní dřeně se začal pomalu vracet do svého týmu a dohánět zameškané tréninky a zápasy. Nakonec se rozhodl stát se brankářem. Celou tu dobu mu po boku stál jeho dvanáctiletý bratr Denis. Právě ten mu kostní dřeň daroval.

Další tváří projektu je desetiletý Standa. Ten si životním zápasem prošel hned dvakrát. Poprvé už v jeho dvou letech, kdy se poprvé uzdravil. Po šesti letech se mu ale zákeřná leukémie vrátila. Opět tak následovali měsíce léčby a transplantace kostní dřeně.  I tento boj se mu podařilo vyhrát a teď se opět chystá na led.

Ohodnoť článek

Foto Mountfield HK

Štítky O Kapku lepší hokej, charita, nadace, děti, onkologie, krvetvorba, moc, sbírka, aukce, online, Hradec Králové, hokej, Mountfield Hradec Králové, projekt, dražba, Nadační fond Kapka naděje, Extraliga ledního hokeje, 1. česká hokejová liga, Jan Fischer, Mic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové se připojil do akce O Kapku lepší hokej. Dražba dresů pomůže nemocným dětem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.