Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Záchranáři a nemocnice v Královéhradeckém kraji vyzývají občany, aby omezili kontakty. Situace se nelepší

Ředitelé všech krajských nemocnic, ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové a záchranáři vyzývají obyvatele Královéhradeckého kraje k dodržování hygienických opatření. V otevřeném dopisu upozorňují na stále kritickou situaci ve zdravotnictví. V kraji bylo dodnes hospitalizováno necelých 650 pacientů, 130 z nich skončilo na jednotkách intenzivní péče.

„Chceme Vás požádat o to, abyste vy sami, bez ohledu na nyní nebo v budoucnu platná omezení, přistoupili k takovým opatřením, která ochrání Vás i Vaše okolí před nekontrolovaným vývojem situace a těžkými dopady na zdraví a na celou společnost,“ píšou ředitelé nemocnic ve svém vyjádření.

Podle jejich slov by nebylo možné přijímat nové pacienty, pokud by se ostatní nepřeváželi mimo kraje. Jde vždy o lidi, kteří jsou v natolik dobrém zdravotním stavu, že je převoz neohrozí. „Bohužel vyhlídky na nejbližší týdny nejsou příliš optimistické,“ upozorňují.

Nemocniční zařízení tak prosí veřejnost, aby dodržovala všechna hygienická opatření. Největším pomocníkem je omezení sociálních kontaktů na nezbytné minimum. „Mějte na paměti, že koronavirus může nakazit Vás i Vaše nejbližší a že těžký průběh se netýká jen seniorů, ale mnohdy dopadá i na daleko mladší lidi,“ píšou ředitelé nemocnic v dopisu.,

Základní pravidla k omezení šíření nákazy:

  • Omezení cestování a setkávání větších skupin (i rodin) na naprosto nezbytnou dobu
  • Používání ochrany úst a nosu. Nejlépe chirurgickou roušku nebo respirátor.
  • Dodržování co největších rozestupů, pokud to jde.
  • Dodržujme čtyři pravidla R (ruce, roušky, rozestupy a hlavně rozum).

Nemocnice mají stále plno

V nemocnicích Královéhradeckého kraje bylo ke včerejšímu dni hospitalizováno 380 pacientů, 63 z nich na intenzivních lůžkách. "V tuto chvíli máme (ve všech pěti nemocnicích) volných 37 standardních lůžek a dvě lůžka na jednotkách JIP,“ řekla mluvčí krajských nemocnic Lucie Chytilová.

Fakultní nemocnice Hradec Králové je největším nemocničním zařízením v Královéhradeckém kraji. Včera odpoledne zde bylo hospitalizováno 220 pacientů s potvrzeným koronavirem. Přibližně šest desítek bylo umístěno na jednotkách intenzivní péče.

"Nemocnici se během víkendu podařilo otevřít další oddělení pro COVID-19 pozitivní pacienty, problémem je i nadále vysoký počet v práci nepřítomných zdravotníků," řekl mluvčí nemocnice v Hradci Králové Jakub Sochor.

V soukromé vrchlabské nemocnici bylo včera odpoledne 25 hospitalizovaných pacientů. Pětina z nich leží na jednotce intenzivní péče.

Ohodnoť článek

Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky nemocnice, ředitelé, otevře dopis, žádost, prosba, veřejnost, dodržování, situace, Královéhradecký, kraj, zdravotnictví, Královéhradecký kraj, pacient, jednotka intenzivní péče, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Jakub Sochor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři a nemocnice v Královéhradeckém kraji vyzývají občany, aby omezili kontakty. Situace se nelepší  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.