Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Přestavba bývalé VZP v Jičíně vyjde na 44 milionů korun bez DPH

Rekonstrukce a zateplení bývalé budovy VZP v ulici 17. listopadu v Jičíně bude stát 44,3 milionu korun bez DPH. Odhadované náklady byly přitom 50,4 milionu korun. Přestavbu objektu zajistí firma Chládek a Tintěra Pardubice, která předložila nejnižší cenu. Rozhodla o tom městská rada.

Rekonstrukce budovy, která se nachází u autobusového nádraží a ve které vznikne komunitní centrum, by měla začít v listopadu a trvat do července 2020. „Akce bude podpořena dotacemi. Státní fond životního prostředí poskytne 4,3 milionu korun na zateplení, na rekonstrukci vnitřku Evropský fond pro regionální rozvoj poskytne 14,45 milionu korun a státní rozpočet ČR dalších více než 850 tisíc korun,“ uvedl mluvčí radnice Jan Jireš.

Náklady budou rozděleny do dvou ročních rozpočtů. Rekonstrukce začne bouráním, po kterém zůstane betonový skelet objektu, který bude následně dostavěn.

Po rekonstrukci bude objekt sídlem sociálních a poradenských služeb. Sídlit tam mají pedagogicko-psychologická poradna, která je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje, a občansko-poradenské středisko. Zázemí by tam měla mít například i oblastní charita. Provoz lékárny v přízemí bude zachován.

Autoři | Foto David Paloch

Štítky budova, rekonstrukce, komunitní centrum, Jičín, Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky, Pardubice, Státní fond životního prostředí, Česko, Evropský fond pro regionální rozvoj, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestavba bývalé VZP v Jičíně vyjde na 44 milionů korun bez DPH  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.