Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Krematorium v Jaroměři je na svém kapacitním maximu. Dvě pece jedou až 20 hodin denně

Jediné krematorium v Královéhradeckém kraji je na vrcholu své kapacity. Za běžné situace spaluje zhruba 300 těl měsíčně, v těchto dnech je to dvojnásobek. Zatím nebylo třeba převážet těla ke zpopelnění jinam. Pokud se situace v kraji nezlepší, může to nastat, tvrdí ředitel zařízení.

"Asi tak 14 dní jsme na sto procentech. Přesně to kopíruje epidemickou situaci v kraji. Na to, co se děje v Královéhradeckém kraji, krematorium kapacitu má. Z jiných krajů nepřijímáme," řekl ředitel František Fischer. Průměrně nyní krematorium spaluje 600 těl měsíčně.

Krematorium v Jaroměři je jediné takové zařízení v Královéhradeckém kraji. Těla sem sváží třiadvacet pohřebních služeb. Masivní nápor se čeká ještě minimálně celý příští týden.

"Nikoho neodmítáme, zatím stíháme. Kdyby došlo k dalšímu nárůstu, musel by to už řešit někdo jiný. To ale nepředpokládáme," řekl ředitel. Současná vytíženost krematoria je největší od jeho založení. Obě pece jedou 18 až 20 hodin denně. S pořízením mrazících boxů na uchování těl se zatím nepočítá.

Krematorium v Jaroměři ročně zpopelní více než tři tisíce zesnulých. Nápor začal již na podzim roku 2020 a trvá dosud. "Nepochybně se do toho promítl koronavirus," uvedl Fischer. Podle něj proto v roce 2020 výrazně vzrostly výkony jaroměřského krematoria.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČT

Štítky krematorium, Jaroměř, covid-19, vytíženost, spalování, kremace, pandemie, situace, kapacita, Královéhradecký kraj, František Fischer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Antonín Malý

Ty jsi ale opravdu pták! To nelze jinak napsat.Kdo ví jestli Tě neudělal také Babiš!

Sobota, 16. ledna 2021, 13:43Odpovědět

Jaroslav Ptak

krematoria v jaromeri pojedou jeste velmi dlouho na maximum dokud tomuto stat CR bude ridit BABIS tolik neschopnosti se snad musi clovek rodit. psychopat vse znici vsade kde se objevy cesi ho ve volbach musi z vlady vyhnat jinak jsme stat hlupaku a komunistickych nevzdelacu a brzy prijdeme i o vlastni stat on je emigrant z SR

Sobota, 16. ledna 2021, 12:05Odpovědět

Krematorium v Jaroměři je na svém kapacitním maximu. Dvě pece jedou až 20 hodin denně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.