Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hospicová péče v Královéhradeckém kraji dostane přes 20 milionů korun

Radní Královéhradeckého kraje schválili finance na podporu hospicové péče v letošním roce. Mezi pět poskytovatelů této péče rozdělí celkem 20,5 milionů korun. Půjde o prostředky, které budou přerozděleny v rámci dotací.

„Dotační program na podporu hospicové péče vyhlašujeme od roku 2018 a pomocí něho se především snažíme usnadnit hospicům jejich fungování, posílit jejich financování, a tím umožnit rozvoj této péče pro občany našeho kraje,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (Východočeši).

Podle hejtmanství je domácí hospicová péče nedostatečně financována ze zdravotního pojištění. Hospice tak spoléhají na dary od soukromých a firemních dárců nebo od různých nadací. Některé terénní hospice smlouvy se zdravotními pojišťovnami ani nemají a jsou zcela odkázány na dary a dotace ze strany kraje.

Královéhradecký kraj tak podpoří celkem pět poskytovatelů těchto služeb. Nejvíce dostane Oblastní charita Červený Kostelec. Konkrétně jde o Hospic Anežky České a mobilní hospic. Přes 1,5 milionů korun dostane Centrum domácí hospicové péče Duha v Hořicích na Jičínsku.

Hejtmanství dále podpoří domácí hospic Setkání v Rychnově nad Kněžnou, domácí hospicovou a paliativní péči Oblastní charity Trutnov a domácí hospicovou péči Oblastní charity Hradec Králové.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky dotace, finance, Královéhradecký, kraj, hospic, péče, 2021, Královéhradecký kraj, Martina Berdychová, Východočeši, Anežka Česká, Oblastní charita Červený Kostelec, Oblastní charita Hradec Králové, Hořice, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hospicová péče v Královéhradeckém kraji dostane přes 20 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.