Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Královéhradecký kraj chystá očkovací centra. Jedno vznikne přímo v Aldisu

V Královéhradeckém kraji vznikne nejpozději na jaře nejméně pět očkovacích center mimo nemocnice. Největší z nich bude v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové, denně by tam mohlo dostat očkování 1.000 až 1.200 lidí. Další centra by měla vzniknout v okresních městech, tedy v Jičíně, Trutnově, Náchodě a v Rychnově nad Kněžnou.

"Královéhradecký kraj na přípravě očkovacích center spolupracuje s Fakultní nemocnicí Hradec Králové," řekl dnes mluvčí kraje Dan Lechmann. Podle něj jsou mezi zvažovanými místy v Trutnově a v Jičíně zimní stadiony, v Náchodě Hotel Beránek a v Rychnově nad Kněžnou společenské centrum. "Místa nejsou ještě definitivní," dodal.

Poradce premiéra a bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula pro Českou televizi dnes uvedl, že zkušební provoz očkovacího centra v hradeckém Aldisu by měl být zahájen 20. února. Kongresové centrum Aldis je dobře dostupné autem i MHD, před budovou je rozsáhlé parkoviště.

V Královéhradeckém kraji se začalo očkovat v sobotu 2. ledna ve Fakultní nemocnici Hradec Králové, včera v krajských nemocnicích a od pondělí by se měla přidat soukromá vrchlabská nemocnice. Od příštího týdne se tak bude v kraji očkovat na sedmi místech.

V kraji by v prvním čtvrtletí postupně měli dostat očkování zdravotníci, rizikoví pacienti, pracovníci a klienti sociálních služeb. V první vlně se počítá také s očkováním lidí starších 80 let podle rezervačního systému, který bude spuštěn. Očkování veřejnosti bude následovat v dalších měsících, uvedli zástupci kraje.

Vláda přestala poskytovat regionální informace o indexu rizika. Situace v kraji se zhoršuje

Ještě ve středu se mohli obyvatelé České republiky podívat na to, jak si v rámci systému PES vede jejich kraj. Ten však po změně výpočtu rizika zcela zmizel. Ministerstvo sice poskytlo doplňující informace ve zvlášť připraveném dokumentu, ten ale...

Za týden v kraji přibylo 5815 potvrzených případů covidu-19, jde o druhý nejvyšší páteční sedmidenní nárůst od začátku epidemie. Dosavadní mezitýdenní páteční rekord přírůstku nákaz v kraji je z 30. října, kdy k tomuto datu za sedm dnů přibylo 5902 případů covidu-19. Aktuálně nemocných bylo k dnešku 9673, což je téměř 1,8 procenta z celkového počtu obyvatel kraje, před týdnem to bylo 1,3 procenta. Kvůli covidu zemřelo 648 lidí, za týden 77, vyplynulo z dnešního sdělení krajských hygieniků.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HK Region

Štítky koronavirus, správa, nemocnice, očkování, Královéhradecký, kra, Královéhradecký kraj, očkovací centrum, Kongresové centrum Aldis, Trutnov, Náchod, Jičín, Rychnov nad Kněžnou, Hradec Králové, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj chystá očkovací centra. Jedno vznikne přímo v Aldisu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.