Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dneškem začínají očkovat i nemocnice Královéhradeckého kraje. V pondělí se přidá Vrchlabí

V Královéhradeckém kraji kraji dnes začaly očkovat proti koronaviru také krajské nemocnice. Přidaly se tak k Fakultní nemocnici Hradec Králové, která očkuje od soboty. Mezi prvními bude v krajských nemocnicích očkováno téměř 90 zdravotnických záchranářů ZZS a desítky zdravotníků pracujících na odděleních s vysokým rizikem nákazy. Od pondělí by se měla přidat také soukromá nemocnice ve Vrchlabí.

V hradeckém kraji je zatím k dispozici vakcína od firmy Pfizer. Minulý týden dorazilo do regionu celkem 975 dávek, tento týden zhruba 3400 dávek. "Jsem rád, že je velký zájem našich zdravotníků o očkování. Je to cesta zpět k normálnímu životu," uvedl dnes krajský radní pro zdravotnictví Zdeněk Fink (Hradecký demokratický klub).

Dopoledne začalo očkování v Oblastních nemocnicích Jičín, Náchod, Trutnov, Městské nemocnici Dvůr Králové nad Labem a v Nemocnici Rychnov nad Kněžnou. "V dalších dnech bude pokračovat očkování dalších ohrožených zdravotníků nemocnic, kteří o očkování projevili zájem a hospitalizovaných pacientů, pro které by byla nákaza nebezpečná," uvedla mluvčí krajských nemocnic Lucie Chytilová.

Harmonogram očkování v krajských nemocnicích dále počítá s vakcinací zdravotníků ambulantního sektoru, a to především praktických lékařů, pracovníků a klientů sociálních služeb a nejstarších obyvatel kraje. Podle zástupců hejtmanství v krajských nemocnicích bude celkem očkováno přibližně tisíc lidí týdně.

"Očkování bude ve všech našich nemocnicích probíhat pět až sedm dní v týdnu, po osmi hodinách denně," uvedl předseda Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Marian Tomášik.

Krajské nemocnice by měly během ledna obdržet zhruba 5000 dávek vakcín firmy Pfizer, v únoru pak 10 tisíc a v březnu 15 tisíc dávek. "Dodávky by měly být do nemocnic dodávány v pravidelných týdenních intervalech," uvedla Chytilová.

Spolu se soukromou nemocnicí ve Vrchlabí by tak od příštího týdne mohlo v Královéhradeckém kraji fungovat celkem sedm očkovacích míst. "Od pondělí počítáme také se zahájením očkování v soukromé nemocnici ve Vrchlabí, která o to projevila zájem," sdělil hejtman Martin Červíček (ODS).

V Královéhradeckém kraji by v prvním čtvrtletí postupně měli dostat očkování primárně zdravotníci, rizikoví pacienti, pracovníci a klienti sociálních služeb.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, správa, nemocnice, očkování, Královéhradecký, FOTO, Královéhradecký kraj, zdravotnický pracovník, Nemocnice Vrchlabí, s.r.o., Vrchlabí, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Pfizer, Zdeněk Fink, Hradecký demokratický klub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dneškem začínají očkovat i nemocnice Královéhradeckého kraje. V pondělí se přidá Vrchlabí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.