Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Adventní trhy a rozsvěcení vánočního stromu ruší i Hořice. Lidé ho budou sledovat jen online

I město Hořice se rozhodlo, že letos neuspořádá adventní trhy ani hromadné rozsvěcení vánočního stromu. Přidává se tak k městům jako je Náchod nebo Hradec Králové. Stejně jako u těchto měst hodila Hořicím pod nohy klacky aktuální pandemická situace. Rozsvícení samotného vánočního stromu i zde proběhne pouze online.

„Důvodem rozhodnutí zrušit adventní trhy je nezlepšující se epidemická situace na Hořicku a město nechce zbytečně vytvářet možnosti k větší mobilitě obyvatel. Není ani záruka, že by se rozvolňující opatření vlády v dohledné době uvolnila natolik, aby pořadatel Adventních trhů zaručil splnění všech podmínek konání veřejných akcí,“ píše město ve svém oficiálním prohlášení.

Podobně jako v Náchodě i v Hořicích budou moct lidé sledovat rozsvícení stromu na internetu. Radnice pro místní připravuje speciální videoreportáž. Podrobnosti však zatím nesdělila.

K podobnému kroku se odhodlala i radnice v Náchodě. Rozsvícení vánoční stromu na náměstí půjde sledovat pouze na internetu. Živé vysílání je v plánu během první adventní neděle 29. listopadu od 17:00. Živý přenos budou moct lidé sledovat na tomto odkazu. Radnice má v plánu se zástupci náchodských církví zapálit první adventní svíci. S tradičním odpočítáváním se rozsvítí strom i osvětlení samotné radnice. Dále se přidají například Třebechovice pod Orebem nebo sousední Pardubice a Liberec. 

Na Velkém náměstí v Hradci Králové stojí vánoční strom. Rozsvítí se v neděli

Pracovníci Technických služeb Hradec Králové dnes ráno přivezli vánoční strom na Velké náměstí. Ten tradičně stojí před starou radnicí pod Bílou věží. Jedle se rozsvítí v neděli spolu s vánoční výzdobou města.

Kvůli současné pandemii zrušil Vánoční trhy i Hradec Králové. Hradecká radnice měla na letošní rok nachystaný nový rozšířený koncept vánočních akcí. Trhy se měly z Masarykova náměstí přesunout na Velké náměstí, každý den měly být doprovázeny kulturním programem a připravené bylo i kluziště a další atrakce zejména pro děti.

V Hradci Králové se vánoční stromy (společně s výzdobou města) rozsvítí v neděli 29. listopadu. Online přenos však krajská metropole neplánuje.

Ohodnoť článek

Foto město Hořice

Štítky Vánoce, vánoční, stromek, Hradec Králové, prodej, kapr, online, internet, Marokánka, Zelený sloupek, zima, vánoční stromek, Hořice, Náchod, radnice, advent

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adventní trhy a rozsvěcení vánočního stromu ruší i Hořice. Lidé ho budou sledovat jen online  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.