Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Velkém náměstí v Hradci Králové stojí vánoční strom. Rozsvítí se v neděli

Pracovníci Technických služeb Hradec Králové dnes ráno přivezli vánoční strom na Velké náměstí. Ten tradičně stojí před starou radnicí pod Bílou věží. Jedle se rozsvítí v neděli spolu s vánoční výzdobou města.

„Letos jsme přistoupili na variantu, že městské vánoční stromy budou dva a ne tři, jak tomu bylo třeba v minulém roce. Je čím dál těžší sehnat kvalitní vzrostlé stromy, které by mohly být umístěné do kotevního systému,“ říká náměstkyně primátora Monika Štayrová (ANO). Na Velké náměstí byla převezena jedle z Pouchovské ulice. Na Masarykově náměstí je smrk ztepilý z Plačic. Rozsvícení vánočních stromů proběhne v první adventní neděli 29. listopadu.

Vánoční strom letos chybí na náměstí 28. října. Ušetřené finance za jeho pořízení město investovalo do vánoční výzdoby a osvětlení. Přibude například na třídě Edvarda Beneše, před základní školou Štefánikova nebo na Velkém náměstí. Vánoční rozsvícení města radnici vyšlo na 800 tisíc korun.

Hradec Králové zrušil vánoční trhy. Nově se měl program konat na Velkém náměstí

Kvůli současné pandemické situaci v Hradci Králové se město rozhodlo zrušit vánoční trhy. Hradecká radnice měla na letošní rok nachystaný nový rozšířený koncept vánočních akcí. Trhy se měly z Masarykova náměstí přesunout na Velké náměstí, každý...

Velkým zklamáním bude pro obyvatele Hradce Králové zrušení tradičního novoročního ohňostroje. Ten vždy 1. ledna na Velké náměstí v Hradci Králové přiláká tisíce lidí nejen z krajské metropole. Ohňostroj se kvůli pandemické situaci odpálí v náhradní termín.

„Hradečáci ale o svůj oblíbený ohňostroj nepřijdou, již máme náhradní termín. Měl by se uskutečnit v rámci oslav 155. výročí bitvy u Hradce Králové začátkem července příštího roku,“ dodává náměstkyně.

Ohodnoť článek

Foto MMHK

Štítky vánoční, strom, Vánoce, Hradec Králové, Velké náměstí, Masarykovo, výzdoba, ohňostroj, trhy, advent, neděle, vánoční stromek, Bílá věž (Hradec Králové), Monika Štayrová, ANO 2011, Edvard Beneš, bitva u Hradce Králové

Na Velkém náměstí v Hradci Králové stojí vánoční strom. Rozsvítí se v neděli  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.