Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Novém Hradci někdo střílí po kočkách. Případem se zabývá policie

Obyvatele Nového Hradce Králové upozornili na neznámého střelce, který má pálit po zvířatech ze vzduchovky. Podle všeho měl v ulicích Dolní a Roudnička zranit několik koček. Případem se zabývá policie. Střelci za jeho chování hrozí pokuta ve výši až 50 tisíc korun, v krajním případě i vězení.

„Za poslední dva měsíce došlo k postřelení tří koček, jedna na následky uhynula,“ píše rodina Brinkmanových, která na problém upozornila. Podle ní neznámý střelec střílí po zvířatech v okolí rybníku Roudnička a podél hlavní silnice, která protíná samotnou čtvrt Roudnička.   

„Žádám milé občany naší Roudničky, aby se sjednotili a pomohli dopadnout tohoto nebezpečného člověka, který ohrožuje nejen zvířata, ale i lidi,“ stojí v upozornění, které v těchto dnech koluje po sociálních sítích. Rodina už podala trestní oznámení na neznámého pachatele.

To, že se případem policie zabývá Hradecké Drbně potvrdila mluvčí policie Iva Kormošová. „Dne 13. listopadu jsme přijali tři oznámení o třech postřelených kočkách. Případy šetříme v přestupkové rovině podle veterinárního zákona jako týrání zvířat. Pokud se nám podaří pachatele dopadnout, předáme jeho jednání ke správnímu orgánu k dořešení,“ řekla.

Střelec může mít vážné problémy

Vzduchová puška patří do kategorie zbraní, kterou si může pořídit kdokoliv bez nutnosti mít zbrojní průkaz. Její nákup je omezený pouze věkem. I přesto se ze zákona na vzduchovku nahlíží jako na zbraň a její majitel je tak povinen se řídit zákonem o zbraních a střelivu. Podle něho lze zbraň použít pouze na místech, kde je k tomu oprávněný podle zvláštního předpisu. Například na střelnici.

Neoprávněným použitím zbraně na veřejnosti se střelec dopouští přestupku. Za ten mu ve správním řízení hrozí pokuta až ve výši 50 tisíc korun. „Pokud se policistům podaří vypátrat střelce, který způsobil kocourovi fyzické útrapy, může ho soud poslat až na dva roky do vězení,” řekla mluvčí policie Ivana Baláková z Liberce. I zde policie před časem řešila podobný případ.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Nový Hradec Králové, kočka, zvíře, střelba, plynovka, plynová puška, zbraň, policie, vyšetřování, týrání, veřejnost, sociální, sítě, Roudnička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Novém Hradci někdo střílí po kočkách. Případem se zabývá policie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.