Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V kraji se letos staví méně bytů i rodinných domů. Hlad po nemovitostech je ale obrovský

V Královéhradeckém kraji byla od začátku letošního roku až do září zahájena stavba 1157 bytů. Loni jich ve stejném období investoři rozestavěli 1172. Investoři a lidé staví hlavně rodinné domky, které tvoří 75 procent výstavby.

Ze staveb, které byly v Královéhradeckém kraji zahájeny, připadlo 876 bytů na rodinné domy. Jde o šestiprocentní meziroční nárůst. V bytových domech byla započata stavba 94 bytů po loňských 135. Zbytek připadl nástavby nebo vestavby bytů v hotových budovách.

Klesl ale počet dokončených bytů v kraji. Za prvních devět měsíců je nižší o šestnáct procent na 1035 bytů. Z toho 690 jich bylo v rodinných domech a 187 v domech bytových. Vyplývá to z předběžných údajů Českého statistického úřadu.

Byty ze dvou etap výstavby v Rodově už jsou vyprodány

K největším bytovým projektům v kraji patří v současné době výstavba rezidenčního areálu v Rodově u Smiřic. Postupně by tu mělo vzniknout 194 bytů. V říjnu byl zahájen prodej a výstavba třetí etapy rodinných trojdomů s osmnácti byty. Dřevostavby z první etapy už byly v září zkolaudovány a mají své majitele.

Druhá etapa bude dokončena ve dvou fázích. Dvanáct bytů má být hotovo do konce února příštího roku. Dalších šest bytů bude dostavěných do konce června 2021. I v tomto případě už jsou všechny byty prodány.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky stavba, bytový dům, nový, ČR, stavebnictví, ČSÚ, Královéhradecký kraj, rodinný dům, Český statistický úřad, Smiřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji se letos staví méně bytů i rodinných domů. Hlad po nemovitostech je ale obrovský  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.