Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradec Králové dokončuje opravy silnic ve městě. Další na řadu přijdou po zimě

Hradec Králové v těchto dnech dokončuje opravy silnic, které se musí stihnout do konce roku. Jde například o Hradečnici nebo ulici Spojovací a Nezvalovu. Přes zimu budou práce zastavené a pokračovat budou opět na jaře. To se nového povrchu dočká například ulice Za Zelárnou.

„Povrch v ulici Za Zelárnou už není dostačující, stejně jako osvětlení. Jedním z požadavků místních byla právě rekonstrukce této ulice, aby měli možnost dostávat se pohodlně ke svým domům. V tomto týdnu jsme na radě města schválili zhotovitele, s opravami ale začneme až na jaře. Dělat silnice přes zimu nedává zcela smysl především z technologických důvodů,“ říká náměstek primátora Jiří Bláha.

Silnice dostane nový asfaltový povrch, dojde k výměně pouličního osvětlení a odvodňovacího systému. Radnice za práce zaplatí 57,8 milionu korun bez DPH.

Ještě během letošního roku se opraví ulice Spojovací a Nezvalova. V tuto chvíli Technické služby Hradec Králové pracují i na Hradečnici spojující Lesní hřbitov a Zděnou boudu. „V tomto týdnu se zde frézovalo a pokládal se nový asfalt. Jedná se o jízdní pruh v úseku od parkoviště u Lesního hřbitova k parkovišti u Zděné boudy. Opravu druhého jízdního pruhu máme naplánovanou na příští rok,“ řekl ředitel služeb Tomáš Pospíšil.

Bruslaři se dočkají nové silnice na Hradečnici

Bruslařský okruh je právem pýchou Městských lesů Hradce Králové. Sportovní zážitek kazí jen část nerovného asfaltu u lesního hřbitova. Do pátku tu ale bude nová cesta.

Oprava silnice, kterou ocení hlavně bruslaři, vyjde magistrát města na 1,5 milionu korun. Během příštího roku by k opravě silničního povrchu mělo dojít například také v ulici Šmeralova na Pražském Předměstí, a to v koordinaci se správcem inženýrské sítě.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky ulice, rekonstrukce, Hradec Králové, Za Zelárnou, Hradečnice, Spojovací, Nezvalova, podzim, sezóna, jaro, povrch, asfalt, doprava, silnice, oprava, Jiří Bláha, TECHNICKÉ SLUŽBY HRADEC KRÁLOVÉ, Tomáš Pospíšil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové dokončuje opravy silnic ve městě. Další na řadu přijdou po zimě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.