Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

V Trutnově bude pět vánočních stromů. Na Krakonošovo náměstí se instaluje smrk příští týden ve čtvrtek

Třicetitisícový Trutnov, který je druhým největším městem v Královéhradeckém kraji, bude mít celkem pět vánočních stromů. Půjde o tři vzrostlé a dva dovezené. S tradiční vánoční výzdobou se začne už tento měsíc. Město do ní dá 120 tisíc korun.

Na Krakonošově náměstí bude stát smrk pichlavý od soukromého dárce. Vztyčí se ve čtvrtek 19. listopadu a jako první bude také ozdoben. Smrk ozdobí sedmdesát zlatých koulí o průměru dvacet centimetrů. Budou na něm řetězy s efekty nebo hvězdy, které jsou ve dne bílé a v noci svítí.

Jelikož rekonstruujeme pěší zónu, není možné dovézt strom na náměstí po Horské ulici. Proto nainstalujeme menší a užší strom, abychom ho mohli dopravit některou z bočních uliček vedoucích na Krakonošovo náměstí," řekl starosta města Ivan Adamec (ODS).

Hradec bude mít jen dva vánoční stromy, trhy přesune

Magistrát v Hradci Králové přistoupil k omezení vánočních stromů ze tří na dva. Je totiž čím dál obtížnější sehnat tři kvalitní stromy. Ušetřené peníze za instalaci stromu budou použity do rozšíření výzdoby na jiných místech města.

Další strom bude stát na Slovanském náměstí

Letošní údržba, opravy a rozšíření vánoční výzdoby, vyjde město na téměř 120 tisíc korun.

Hned po smrku na Krakonošově náměstí, bude dovezen strom také na Slovanské náměstí. Zbylé tři rostlé stromy nechá radnice ozdobit. Půjde o stromy na Lipovém náměstí, dále před obchodním centrem na Zelené Louce a nově také v městské části Starý Rokytník.

Pak bude vánočně vyzdobeno i město. „Přestože také tyto společnosti zaznamenaly výpadek zaměstnanců kvůli pandemii koronaviru, i tak se budou snažit, aby se co nejvíce vánoční výzdoby nachystalo před první adventní nedělí," uvedl Adamec.

Kvůli snížení rizika šíření koronaviru zrušila radnice slavnostní rozsvícení vánočního stromu, vánoční trhy i silvestrovský ohňostroj. „Věřím, že v příštím roce tyto tradiční akce opět obnovíme," dodal starosta.

Ohodnoť článek

Foto Město Trutnov- Miloš Šálek

Štítky vánoční strom, výzdoba, Trutnov, rozsvícení, akce, koronavirus, vánoční stromek, vánoční ozdoby, strom, Krakonošovo náměstí, Královéhradecký kraj, Ivan Adamec, ODS, pandemie covidu-19, advent

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově bude pět vánočních stromů. Na Krakonošovo náměstí se instaluje smrk příští týden ve čtvrtek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.