Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Knihovna v Náchodě nabízí rozvoz knih až domů. Město chce zavést i bibliobox

Přestože je městská knihovna v Náchodě pro veřejnost kvůli covidu zavřená, dál nabízí výpůjčky knih včetně rozvozu domů. Podmínkou je objednávka e-mailem, telefonicky nebo prostřednictvím SMS zprávy. Město chystá také nákup tzv. biblioboxu, aby lidé měli knihy kam vracet.

"Předpokládáme, že bibliobox bychom mohli mít v řádech týdnů," řekla mluvčí náchodské radnice Nina Adlof. Čtenáři si mohou knihy objednat e-mailem na adrese knihovna@mknachod.cz, telefonicky na číslech 491 423 453, 778 400 390 nebo prostřednictvím SMS na čísle 778 400 390.

"Knihovníci pak připraví na vyžádání balíček knih. Po dohodě je možné si balíček s knihami vyzvednout ve vestibulu knihovny ve středu a ve čtvrtek v době od 10:00 do 14:00. Pro seniory nebo imobilní čtenáře zajišťujeme rozvoz knih domů, tak jako před uzavřením knihovny," řekla mluvčí. Podle ní z bezpečnostních důvodů zatím knihy nelze vracet, výpůjčky všech knih se automaticky prodlužují do konce listopadu. "Usnadnění vrácení knih v této době usnadní bibliobox," dodala Adlof.

Další možností pro čtenáře jsou výpůjčky e-knih. Po dobu uzavření knihovny si mohou čtenáři zdarma půjčit tři knihy na 31 dní. Více informací je na webu knihovny. Náchodská knihovna není jediná, která v ČR tyto služby v době nouzového stavu nabízí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, koronavirus, literatura, knihovny, Náchod, kniha, knihovna, SMS, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Knihovna v Náchodě nabízí rozvoz knih až domů. Město chce zavést i bibliobox  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.