Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradec Králové s vánočními trhy zatím počítá. Novoroční ohňostroj se ale přesouvá

Radnice v Královéhradeckém kraji stojí před nelehkým rozhodnutím. Připravovat a investovat do vánočních trhů, nebo je raději zrušit úplně? Konkrétně Hradec Králové s jejich pořádáním zatím počítá. Změní se však koncept i jejich místo. Změny nastanou i ohledně novoročního ohňostroje nad Velkým náměstím.

„S ohledem na vývoj epidemické situace město zatím počítá se skromnější variantou vánočních trhů, které by splňovaly všechna případná vládní opatření. Zrušeno je rozsvěcení vánočního stromu, které se již neuskuteční jako akce s doprovodným programem,“ potvrdila mluvčí radnice Kateřina Šmídová.

Radnice plánovala vánoční trhy od začátku léta, nyní musí přistoupit jejich upravení. O jejich konkrétní podobě zatím není definitivně rozhodnuto. Vše bude záležet na vývoji epidemiologické situaci v Královéhradeckém kraji a České republice.

„Budeme do poslední chvíle čekat na opatření, která vyhlásí vláda před 20. listopadem, kdy by měl končit nouzový stav. Zda dojde k jeho prodloužení, nebo ne, jaká omezení budou platná, to bohužel lze velmi těžko odhadovat,“ řekl primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS).

V čem má radnice zatím jasno je místo pořádání. Poprvé se nebudou konat tradičně na Masarykově náměstí, ale přesunou se do historického centra na Velké náměstí a pod Bílou věž. „Stánky s trhovci a s občerstvením měly být na celém prostoru mezi Mariánským sloupem a budovou historické radnice,“ řekla náměstkyně Monika Štayrová (ANO). Původně bylo v plánu postavit i velké veřejné kluziště, s tím však letos obyvatelé počítat nemohou.

Města neví, jestli pořádat vánoční trhy. Některá je pro jistotu ruší

Kvůli současné situaci kolem pandemie neví města v Královéhradeckém kraji, zda mají pořádat vánoční trhy. Některé radnice ruší trhy rovnou, jiné čekají na to, jak se k těmto akcím vyjádří vláda. V Hradci Králové se ještě definitivní ne neřeklo....

Novoroční ohňostroj se konat nebude

Velkým zklamáním bude pro obyvatele Hradce Králové zrušení tradičního novoročního ohňostroje. Ten vždy 1. ledna na Velké náměstí v Hradci Králové přiláká tisíce lidí nejen z krajské metropole. Ohňostroj se kvůli pandemické situaci odpálí v náhradní termín.

„Hradečáci ale o svůj oblíbený ohňostroj nepřijdou, již máme náhradní termín. Měl by se uskutečnit v rámci oslav 155. výročí bitvy u Hradce Králové začátkem července příštího roku,“ dodává náměstkyně Štayrová.

Ohodnoť článek

Foto hkregion.c

Štítky Vánoce, trhy, ohňostroj, 1. ledna, zrušení, omezení, Velké náměstí, Hradec Králové, Masarykovo náměstí, vláda, COVID-19, koronavirus, nouzový stav, vánoční trhy, Královéhradecký kraj, Monika Štayrová, Česko, Alexandr Hrabálek, bitva u Hradce Králové, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové s vánočními trhy zatím počítá. Novoroční ohňostroj se ale přesouvá  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.