Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Hradci Králové opět začnou jezdit autobusy s knírkem. I letos se město zapojuje do akce Movember

Během několik dní budou moct cestující v Hradci Králové opět narazit na autobusy a trolejbusy s knírkem. Dopravní podnik Hradec Králové se stejně jako v několika posledních letech připojuje do celosvětové akce Movember, která bojuje za změnu pohledu na mužské zdraví.

Za zmínku stojí, že některé letošní kníry na autobusech v Hradci Králové budou mít roušky. Stejně tak jako řidiči Dopravního podniku a cestující.

V Hradci Králové jsou cestující na podobné knírky pod čelním sklem trolejbusů a autobusů zvyklí. V letošním roce se do projektu zapojilo celkem deset dopravních podniků z celé České republiky. Například v Praze bude polepeno kníry 20 autobusů a 20 tramvají, v Ostravě 40 nejnovějších tramvají a v Plzni vyjede dokonce 60 vousatých vozů všech tří trakcí. Přidají se i sousední Pardubice.

„Ochrana našeho zdraví je kvůli pandemii COVID-19 v současné době tématem číslo jedna, ale neměli bychom opomíjet i další závažné nemoci. Proto jsme i letos polepili autobusy, tramvaje i trolejbusy kníry, které právě mají nabádat k nepodceňování prevence a s ní spojený případný včasný záchyt nemoci,“ řekl Tomáš Pelikán, místopředseda představenstva Dopravního podniku města Pardubic.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DP Hradec Králové

Štítky Dopravní, podnik, autobus, Hradec Králové, rouška, Movember, akce, Česká republiky, doprava, MHD, dopravní společnost, knír, Česko, Praha, Tomáš Pelikán, zdraví, Ostrava, Plzeň, Dopravní podnik města Pardubic, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové opět začnou jezdit autobusy s knírkem. I letos se město zapojuje do akce Movember  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.