Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hradec Králové ani Jičín farmářské trhy nezruší, stánků bude méně

Radnice v Hradci Králové a v Jičíně tradiční farmářské trhy nezruší. Počet prodejců však bude výrazně nižší než v minulosti. Aby byla dodržena vládní protiepidemická opatření, posílí Hradečtí pořadatelskou službu, v Jičíně na dodržování pravidel dohlédnou strážníci. Řekli to zástupci radnic.

Vláda zakázala od dnešního dne prodej na trzích kromě prodeje potravin na farmářských trzích. Dovolený je i prodej z pojízdných prodejen. Zároveň je na trzích zakázána konzumace, stánky by měly být minimálně dva metry od sebe a maximální počet osob by měl být 20 na 400 metrů čtverečních.

Hradec Králové

V Hradci Králové letošní poslední farmářské trhy budou v ulici Letců vedle obchodního centra Atrium. "Stánků by mělo být nejvýše 20, tedy asi polovina obvyklého počtu," řekla mluvčí radnice Kateřina Šmídová. S nabízeným sortimentem potravin podle ní nebude problém, protože na trh přijedou jen prověření prodejci, se kterými město dlouhodobě spolupracuje.

Dodržení počtu lidí na trzích bude podle Šmídové zajišťovat posílený tým pořadatelů. "Mezi stánky budou dva metry, což bylo dodržováno i v minulosti. Podmínky navíc budeme konzultovat s hygienickou stanicí," řekla mluvčí.

Tradiční královéhradecký Martinský trh, který měl být 14. listopadu v Adalbertinu a na přilehlém parkovišti, hradecká radnice zrušila. Prodávaly se na něm především výrobky lidové tvorby a řemesel. Nad konáním prosincových vánočních trhů v centru Hradce Králové visí otazník. Podle radnice bude záležet bude na dalším vývoji epidemické situace a vydaných nařízeních.

Trhy v Jičíně

V sedmnáctitisícovém Jičíně se farmářské trhy konají vždy ve středu a v pátek a budou pokračovat. Pravidelné velké sobotní trhy, které patří k nejnavštěvovanějším v Královéhradeckém kraji, se změní na farmářské pouze s prodejem potravin a s výrazně méně prodejci. "Všechny farmářské trhy budou výhradně na Valdštejnově náměstí, kde je dostatek místa, a nebude tak problém dodržet vládní nařízení," řekl mluvčí Jičína Jan Jireš. Radnice očekává, že by v sobotu mohlo přijet do 15 prodejců, ve středu a v pátek jich bude ještě méně. Na dodržování počtu lidí na trzích dohlédnou jičínští strážníci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, pěstování, potraviny, trh, koronavirus, Královéhradecký, Hradec Králové, Jičín, farmářský trh, radnice, jídlo, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové ani Jičín farmářské trhy nezruší, stánků bude méně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.