Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nové komunitní centrum v Jičíně doplní ambulance rehabilitace

Komunitní centrum sociálních a poradenských služeb otevřené v září v Jičíně doplní v přilehlém objektu ambulance rehabilitace společnosti REHA Centrum Jičín. Firma bude v nájmu v městském objektu, kde dříve sídlila lékárna. V areálu komunitního centra u autobusového nádraží, které vzniklo přestavbou budovy bývalého sídla KSČ, tak lidé najdou další službu.

Stavba komunitního centra přišla na 62 milionů korun a byla letošní největší investicí sedmnáctitisícového města. V budově v nájmu sídlí Oblastní charita Jičín, Občanské poradenské středisko, Pedagogicko-psychologická poradna a speciální pedagogické centrum Jičín, Tyflocentrum a organizace Péče o duševní zdraví.

Obsazení objektu bývalé lékárny začalo město řešit po výstavbě komunitního centra. Řízení na obsazení volných prostor vyhrála REHA Centrum Jičín. "Firma má hotový projekt na změnu užívání prostor z lékárny na rehabilitační ambulanci včetně stanovisek hygieniků a hasičů," uvedl mluvčí města Jan Jireš. Firma by prostory měla nákladem asi jeden milion korun upravit, za což od města dostane na tři roky snížené nájemné.

Do komunitního centra se přestěhovaly organizace, které do září sídlily v různých nevyhovujících prostorách po městě. Původní budova po KSČ byla v havarijním stavu a stavbaři z ní ponechali v podstatě jen skelet. "Z budovy, se kterou si nikdo dlouhou dobu nevěděl rady, jsme udělali moderní bezbariérový objekt plný života," uvedl místostarosta Petr Hamáček (Sdružení pro Jičín).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jičín

Štítky ČR, správa, zdraví, Jičín, komunitní centrum, KSČ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové komunitní centrum v Jičíně doplní ambulance rehabilitace  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.