Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Domov důchodců Humburky hledá dobrovolníky. Zařízení má málo personálu

Kromě nemocnic v Královéhradeckém kraji shánějí dobrovolníky i sociální zařízení a domovy důchodců. Jedním takovým je i Domov důchodců Hamburky. Zařízení se zaměřuje na lidi, kteří zůstali doma bez práce nebo mají možnost pomoci.

Tito lidé by měli pomoct současnému personálu například s podáváním jídla, úpravou postelí a úklidem pokojů a společných prostor. „Pro zájemce je povinné předložit negativní test na koronavirus,“ píše vedení domova na svých sociálních sítích. Případní dobrovolníci budou pracovat zhruba 20 hodin týdně.

„Upozorňujeme, že se jedná o práci v prostředí výskytu onemocnění Covid-19 a o pomoc nemocným klientům v rozsahu pracovní náplně. Každého pracovníka budeme ke způsobu pomoci srozumitelně instruovat,“ dodává dům důchodců.

Vedení zařízení upozorňuje na to, že pomoct jde i jinak. Klienti budou vděční například za ovoce, personál naopak za energetické tyčinky. Klientům je možné nechat zde například vitamíny nebo vitamínové nápoje.

Domov u Biřičky v Hradci Králové zatím odmítá pomoc armády

Domov důchodců U Biřičky v Hradci Králové, kde se objevil koronavirus, ani přes výpadek čtvrtiny zaměstnanců nežádá o pomoc armádu. Včera zde nastoupilo 16 náhradních zaměstnanců, další výpomoc bude následovat.

V krajském Domově U Biřičky bylo minulý týden otestováno 480 lidí, pozitivních je 17 procent testovaných. Nákaza byla před tím zjištěna u jedné klientky. "Aktuálně chybí 45 kmenových zaměstnanců, kteří jsou na pracovní neschopnosti z důvodu pozitivního výsledku na COVID-19 nebo z jiných důvodů," uvedla mluvčí kraje Sylvie Adamcová.

Nemocnice v Královéhradeckém kraji pomoc hledají

Prakticky všechny nemocnice v Královéhradeckém kraji hledají pomoc dobrovolníků, kteří mají alespoň minimální zdravotnické vzdělání. Ti mají ulehčit personálu nejvytíženějších nemocnic v regionu. „Jejich práce se bude odvíjet od jejich zkušeností a vzdělání,“ potvrdila mluvčí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Lucie Chytilová.

Personál v nemocnicích chybí hned z několika důvodů. Někteří zaměstnanci si berou takzvané ošetřovné a starají se o nemocného člena domácnosti. Jiní hlídají děti, další jsou sami v karanténě nebo pozitivní na COVID-19.

Kontakty do nemocnic v kraji pro dobrovolníky:

  • Náchod, Jaroměř: +420 728 215 931 (info@nemocnicenachod.cz)
  • Rychnov nad Kněžnou: +420 702 298 787 (info@nemocnicerk.cz)
  • Jičín, Nový Bydžov: +420 493 582 111 (personal@nemjc.cz)
  • Dvůr Králové nad Labem: +420 499 300 611 (mndk@mndk.cz)
  • Hradec Králové: +420 495 831 111 (fnhk@fnhk.cz)

Ohodnoť článek

Foto FB: Domov důchodců Humburky

Štítky domov, důchodce, sociální, služba, pomoc, dobrovolník, Královéhradecký, kraj, Humburky, domov pro seniory, nemocnice, Královéhradecký kraj, COVID-19, Hradec Králové, Domov U Biřičky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domov důchodců Humburky hledá dobrovolníky. Zařízení má málo personálu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.