Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lanovky v Krkonoších o víkendu pojedou. Občerstvení bude možné zakoupit u okének

Turisté v Peci pod Sněžkou a okolí budou mít možnost v nadcházejících dnech využít omezenou nabídku restaurací či horských bud. O víkendu a poslední říjnový týden, kdy na středu 28. října připadá státní svátek, bude možné na řadě míst zakoupit občerstvení z výdejních okénkem, pojedou i hlavní lanovky.

Od čtvrtečního rána v Česku kvůli šíření nemoci covid-19 platí s výjimkami plošná omezení pohybu, obchodu i služeb. Měly by trvat do 3. listopadu. Do přírody či na chaty ale lidé mohou, avšak s omezením pouze na dva lidi, pokud nejde o členy jedné domácnosti. Hotely jsou pro rekreační účely uzavřené.

Kabinová lanovka z Pece pod Sněžkou přes Růžovou horu na Sněžku, jejíž provoz je závislý na aktuálním počasí, je nadále v provozu denně od 8:00 do 18:00. Od pondělí 2. listopadu do pátku 4. prosince kvůli pravidelné podzimní údržbě bude ve všední dny mimo provoz. Pojede jen o víkendech včetně prodlouženého víkendu 14. až 17. listopadu. Aktuální informace o provozu lanovky jsou na webu.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec bude o nadcházejícím víkendu a po celý příští týden v provozu kabinková lanovka z Janských Lázní na Černou horu vždy od 9:00 do 17:00. Sedačková lanovka Portášky ve Velké Úpě se rozjede o víkendu 24. a 25. října a od 28. října do 1. listopadu, a to od 9:00 do 16:00. Třetí letní lanovka SkiResortu Hnědý vrch v Peci je v říjnu mimo provoz, uvedli zástupci SkiResortu.

V centru Pece pod Sněžkou mají výdejní okénko například Restaurace Enzian od 11:00 do 20:00, Hotel Hvězda od 11:00 do 20:00, CRAFT coffee nebo Aparthotel Svatý Vavřinec, který nabízí kromě výdejního okénka i rozvozu jídel. Hotel Pecr Deep & Hotel Pecr Well bude mít výdejní okénko od soboty 24. října do 1. listopadu od 11:00 do 20:00.

Na hřebenech východních Krkonoš mají turisté možnost občerstvení přes výdejní okénko například v Chalupě na Rozcestí nebo na Chatě Výrovka. Denní výdejní okénko má i Horská chata Portášky nad Velkou Úpou, Horská bouda Krakonoš, Bouda Růžohorky nebo Fordbar na Černé hoře. Výčet podniků, které nabízejí občerstvení z výdejního okénka v Peci pod Sněžkou a okolí, není úplný.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto krkonose.eu

Štítky rekreace, služby, koronavirus, hotely, Krkonoše, lanovky, občerstvené, okénka, opatření, omezení, víkend, lanová dráha, Pec pod Sněžkou, Černá hora, Česko, Velká Úpa, Portášovy Boudy, Sněžka, Růžová hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lanovky v Krkonoších o víkendu pojedou. Občerstvení bude možné zakoupit u okének  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.