Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Knihovny v Hradci Králové prodlužují všechny výpůjčky. Nové knihy si lze půjčit pouze online

I knihovna města Hradce Králové musela být uzavřená. Nařizuje to vládní opatření proti šíření viru, které je v platnosti od včerejšího rána. Knihovna tak zrušila všechny naplánované akce. Jediné, co je k dispozici je aktuálně půjčování takzvaných e-knih.

Knihovna chce všechny svoje akce přesunout na náhradní termíny během listopadu. Některé z nich se budou konat ve virtuálním světě na stránkách nebo sociálních sítích knihovny. Kvůli novému nařízení vlády bylo třeba odložit například výstavy „Zapomenuté záložky“ nebo „Renata Molová – Cesta je cíl“. Pokud se vládní omezení rozvolní ve slibovaný termín 3. listopadu, bude v knihovně přístupná výstava „Letecká záchranka ve třiceti fotografiích“.

„Všechny výpůjčky budou automaticky prodlouženy. Bude rovněž prodloužena lhůta pro vyzvednutí připravených knih tak, aby je bylo možno vyzvednout po otevření knihovny. Knihy je možno vracet do biblioboxů,“ vysvětluje knihovna.

Jedinou možností, jak si mohou čtenáři půjčit knihu je online. Jedinou službou, která v knihovně aktuálně funguje je půjčování takzvaných e-knih. Čtenáři si mohou ve virtuální databázi vybrat zhruba z tisícovky knih. Tato služba je pro všechny zdarma dostupná na webu knihovny.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky knihovna, kniha, půjčování, online, ekniha, Hradec Králové, akce, program, zrušení, omezení, COVID-19, vláda, opatření, výstava, e-book

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Knihovny v Hradci Králové prodlužují všechny výpůjčky. Nové knihy si lze půjčit pouze online  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.