Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Po novém mostu u Hořic řidiči poprvé pojedou 1. listopadu

Nový most u Hořic na silnici I/35 mezi Hradcem Králové a Jičínem by se měl řidičům otevřít v neděli 1. listopadu. Skončí tak objížďka přes jižní část Hořic, která začala loni v dubnu. Před otevřením by nový most měl projít 26. října zatěžovací zkouškou.

Stavba za 223 milionů korun bez DPH začala loni na jaře a jde o současnou největší investici na silnicích první třídy v Královéhradeckém kraji. Denně po objížďkách přes Hořice projede kolem 14.000 vozidel. Kvůli trvalým kolonám aut je doprava v Hořicích značně komplikovaná.

Bývalý zchátralý most z roku 1979 stavbaři zbořili a začali stavět znovu. Důvodem nové stavby bylo to, že diagnostický průzkum zjistil zatékání do nosné konstrukce. Vzhledem k plánované elektrifikaci přemostěné železniční tratě je most oproti původní stavbě o zhruba jeden metr vyšší. S délkou 446 metrů je most nejdelší estakádou na silnicích v Královéhradeckém kraji.

S otevřením mostu silničářům práce v Hořicích neskončí. Na jaře roku 2021 opraví silnice, po kterých vedla objížďka. Především půjde o komunikace v ulicích Husova a Táboritská. Opraví také železniční přejezd v Husově ulici.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ŘSD

Štítky stavby, silnice, most, Hořice, foto, doprava, Královéhradecký, kraj, obchvat, I/35, Hradec Králové, Jičín, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po novém mostu u Hořic řidiči poprvé pojedou 1. listopadu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.