Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Opilý řidič nedodržel bezpečnou vzdálenost. Ťukanec do auta před ním vyšel na 370 tisíc korun

Nehoda se stala včera odpoledne na silnici první třídy v Hradci Králové u křižovatky na Světí. Osmatřicetiletý řidič nákladního vozu pravděpodobně nedodržel bezpečnou vzdálenost a nestihl zareagovat. Narazil tak do nákladního vozu, který jel před ním. K jeho smůle nadýchal přes 1,5 promile alkoholu.

Na místo byla po nehodě přivolána policie. Ta u obou řidičů provedla dechovou zkoušku. U viníka nehody potvrdila, že před jízdou pil. „Řidič opakovaně nadýchal 1,66 promile alkoholu v dechu,“ potvrdila mluvčí policie Lucie Konečná.

Policie řidiči na místě zabavila řidičský průkaz, zakázala mu další jízdu a převezla ho do policejní cely. Prvním odhadem se způsobená škoda vyšplhala na 370 tisíc korun.

Nebezpečně řidiče ovlivní už půl promile

„Již při překročení hranice půl promile začíná převažovat negativní vliv na lidský organismus. Člověk se stává apatickým, snadno upadá do depresí a je celkově v útlumu. Alkohol za volantem zvyšuje nejenom agresivitu a přeceňování řidičských schopností, ale má výrazný vliv na periferní vidění,“ upozorňuje mluvčí. Nebezpečný je podle policie i moc dobře známí „zbytkáč“. Ačkoliv se může řidič cítit dobře, alkohol jeho organismus stále ovlivňuje.

Od začátku roku se v celé České republice stalo 73.518 dopravních nehod u kterých zemřelo 386 osob. 3.520 z nich zavinili řidiči pod vlivem alkoholu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky alkohol, nehoda, Hradec Králové, policie, řidič, kamion, vzdálenost, škoda, statistika, Lucie Konečná, Česko

Opilý řidič nedodržel bezpečnou vzdálenost. Ťukanec do auta před ním vyšel na 370 tisíc korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.