Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dobrovolní hasiči v Hradci Králové dostanou nová auta. Nahradí starou techniku

Město Hradec Králové pořídí dobrovolným hasičům dva nové požární automobily. Ty budou v následujících týdnech předány JSDH Malšovice a Březhrad. Radnice za vozy, které začnou hasiči používat už ke konci roku, zaplatí 1,65 milionu korun bez DPH.

„Při jejich nasazení je třeba zajistit udržitelnost vozového parku a hasičského vybavení, proto budou dvěma jednotkám, do Březhradu a Malšovic, pořízena dvě dodávková vozidla s nástavbou, která jsou určena k rychlým zásahům a přepravě osob,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).

Nové automobily nahradí chybějící nebo starou vysloužilou techniku. Uzpůsobené budou pro posádku, v zavazadlovém prostoru budou mít také umístěnou vestavbu pro požární technické prostředky.

Hasiči mají i novou zbrojnici

Pro dobrovolné hasiče město také město nedávno opravilo hasičskou zbrojnici v Plotištích. Hasiči ji začali využívat od letošního září. Dispozičně je objekt dělen na část pro hasiče a veřejnou část se zázemím, která má nově navržený vstup z ulice Říčařova.

V nové přístavbě se nachází samostatné šatny se sociálním zařízením, sprchou, skladem a navazující zasedací místností s čajovou kuchyňkou, technickou místností a hlasatelnou místního rozhlasu.

Budova byla nově zateplena, provedena byla kompletní výměna všech rozvodů, oken a dveří, také garážových vrat. Došlo k úpravám povrchů, terénní úpravám a opravě oplocení. Nově byla pro objekt zřízena také plynovodní přípojka pro nové teplovodní vytápění. Rozsáhlá rekonstrukce, která celkem vyšla na 6,4 milionu korun bez DPH, byla zahájena na podzim loňského roku.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky hasiči, dobrovolní, Hradec Králové, auto, vozidlo, technika, radnice, Plotiště, zbrojnice, dobrovolní hasiči, Malšovice, Březhrad, Alexandr Hrabálek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolní hasiči v Hradci Králové dostanou nová auta. Nahradí starou techniku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.