Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na odbor dopravy pouze s on-line rezervací. Radnice chce přecházet dlouhým frontám

Stejně jako během první vlny pandemie má dopravní odbor v Hradci Králové s odbavováním lidí problém. Včera odpoledne se zde tvořila dlouhá fronta, které chce radnice přecházet. Od příštího týdne budou obslouženi pouze lidé, kteří si předem rezervovali termín.

„Klienti jsou v případě sjednané schůzky na konkrétní čas vyřizování průběžně a nevytvářejí se tak fronty, které jsou vzhledem k současné epidemiologické situaci rizikové jak pro návštěvníky úřadu, tak pro jeho zaměstnance,“ řekla mluvčí magistrátu Kateřina Šmídová.

Termín bude možné rezervovat on-line na internetových stránkách města. Úřad v tomto systému upraví nabídku termínů tak, aby se v danou chvíli v budově nacházelo co nejmenší množství lidí. „V případě objednání předem lidé přijdou na konkrétní čas, za pár minut jsou odbaveni a mohou prostory úřadu opustit,“ říká tajemnice hradeckého magistrátu Markéta Bartušová.

Na registru vozidel v Hradci se tvořily dlouhé fronty, může za to zkrácení úředních hodin

Zkrácení úředních hodin na dva dny v týdnu se projevilo včera nejvíce na hradeckém magistrátu. Konkrétně na registru vozidel. Včera dopoledne se na něm tvořily dlouhé fronty. U ostatních agend byli lidé odbavováni plynule.

Magistrát města Hradec Králové také upozorňuje na to, že řadu záležitostí lze vyřídit na kterémkoli odboru dopravy v obci s rozšířenou působností. Lidé tak výměnu řidičského průkazu nebo přepis automobilu nemusí řešit pouze na místním úřadě, ale mohou využít služeb jiného odboru dopravy, který je z pohledu vzdálenosti či vytíženosti dostupnější.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky odbor, dopravy, Hradec Králové, online, internet, rezervace, přepis, vozidlo, fronta, COVID-19, otevírací, doba, Magistrát města Hradec Králové

Na odbor dopravy pouze s on-line rezervací. Radnice chce přecházet dlouhým frontám  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.