Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Nové Tesco vedle Atria otevře příští středu. Pasáž už je přístupná

Nové Tesco na náměstí 28. října v Hradci Králové otevře příští středu 21. října. Po rok a půl dlouhé rekonstrukci je veřejnosti zpřístupněna alespoň část obchodní pasáže, která zatím nabízí jen několik málo obchodů.

„Mohu potvrdit, že termín otevření platí, vzhledem ke stávajícím opatřením jsme slavnostní program k příležitosti otevření museli zrušit. Počítáme ale s tím, že bychom ho realizovali později, až to situace dovolí,“ řekl Hradecké Drbně mluvčí společnosti Tesco Václav Koukolíček. Veřejnost zde nakoupí už v 8:00 ráno. 

Přístupné je zatím první patro nově zrekonstruované pasáže. Tu lze projít z náměstí 28. října na Dukelskou třídu a do obchodního domu Atrium. Zatím zeje prázdnotou. Otevřené je zde pouze hračkářství, vinotéka a pobočka banky. Celkem bude v nové třípatrové pasáži 35 malých obchodů a dalších sedm restaurací. 

Rekonstrukce budovy z roku 1981 začala v únoru minulého roku. S čím se nepočítalo bylo to, že opravu bude provázet jeden problém za druhým. Termín dokončení se tak několikrát odkládal. Poslední odhady mluvili o tom, že by se mohlo vše otevřít na přelomu dubna a května letošního roku. 

„Rekonstrukce je ještě složitější a náročnější, než jsme čekali, jak časově, tak i finančně,“ řekl pro hradeckou internetovou televizi majitel budovy Martin Nový. Zároveň přiznal, že ztráty spojené s odsouváním termínů otevření musel doplatit z vlastní kapsy. 

Místním zde obchod chybí 

Ačkoliv je o 300 metrů dál obchod s potravinami v centru Aupark, po možnosti nakoupit se místním stýská. „Každý den tady vystupuji na cestě z práce. V rychlosti jsem skočila na nákup a rovnou domů. Teď musím až do AuParku,“ postěžovala si paní Věra, kterou jsme zastihli u cedule ve výkladní skříni nové prodejny. 

Podle ní není problém s nedostatkem obchodů, těch je po Hradci Králové dostatek. Jde spíš o zvyk a pohodlí. „Třeba naproti je pekárna, ale dneska jsou lidé líní. Nechtějí si zbytečně zacházet. Obchod po cestě je prostě ideální,“ dodala. 

Tesco má v Hradci Králové i další dvě provozovny. Jednu v obchodním centru Futurum, druhou v obchodní zóně Březhrad. Místní mohou nakupovat i v obchodních řetězcích LIDL, Billa, Kaufland a Albert. Například Globus je nejblíže v Pardubicích. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Testco, Atrium, Hradec Králové, otevření, obchod, potraviny, 28. řijna, náměstí, Tesco, Aupark, Drbna.cz, Martin Nový, Lidl, Billa, Kaufland, Globus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Nové Tesco vedle Atria otevře příští středu. Pasáž už je přístupná  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.