Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pomozte našim zdravotníkům, prosí nemocnice v Náchodě. Připravuje se na nápor pacientů

Náchodská nemocnice hledá v těchto dnech lidi, kteří mají zdravotnické vzdělání a mohli by pomoct personálu se zvládáním pandemie. Náchod už několik dní patří k nejvíce zasaženým regionům v Královéhradeckém kraji. V současné době je zde zaplněno zhruba 65 procent koronavirových lůžek.

Podle nemocnice počet hospitalizovaných pacientů kopíruje nárusty pozitivních případů v regionu přibližně s desetidenním zpožděním. Dá se tak předpokládat, že hospitalizovaných pacientů na Náchodsku během několika následujících dní přibude. 

„Proto se obracíme na ty z Vás, kteří máte zdravotnické vzdělání a byli byste ochotni pomoci našemu personálu se zvládáním této epidemie,“ říká ředitel nemocnice Jan Mach. Chce vytvořit seznam dobrovolníků, které nemocnice povolá ve chvíli, kdy budou potřeba. Nemocnice má pro tyto dobrovolníky připravenou dostatečně velkou zásobu ochranných pomůcek.

Dobrovolníci do nemocnic v Náchodě a Jaroměři se mohou obrátit na telefonní číslo 728 215 931. Lidé, kteří mohou pomoct v Rychnově nad Kněžnou, mohou volat na 702 298 787.

„Vítáme pomoc Sociální a zdravotnické evangelické akademie v Náchodě, jejíž studenti a pedagogové nabídli bezprostředně po uzavření středních škol pomoc, a všech dalších, kteří se na nás již nyní obracíte s nabídkou pomoci,“ uvedl Mach. Zároveň dodává, že práce právě na covidových lůžkách je pro zaměstnance dvojnásobně náročná.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Náchod, nemocnice, koronavirus, pomoc, výzva, ředitel, pandemie, COVID-19, dobrovolník, pacient, Královéhradecký kraj, Jan Mach, okres Náchod, Jaroměř, Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pomozte našim zdravotníkům, prosí nemocnice v Náchodě. Připravuje se na nápor pacientů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.