Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Náchodě jednala bezpečnostní rada města. Dětem zdravotníků bude péče zajištěna, státní i městská policie bude v terénu

Včera pokračovalo jednání bezpečnostní rady města, které bylo přerušeno v pondělí večer kvůli tomu, že se očekávala další opatření přijatá vládou. Jednání se účastnilo vedení města, zástupci složek IZS a řešila se i možnost koordinace a spolupráce v konkrétních případech.

Náchodská nemocnice

Ředitel Oblastní nemocnice Náchod Jan Mach informoval o povolání mediků a koordinaci příprav na krizový scénář ve spolupráci s krajem. Aktuálně je potřeba zajistit péči o děti zdravotníků, protože se školy dneškem uzavřely.

„Město Náchod zajistí v této souvislosti veškerou péči o děti ve věku 3-10 let zaměstnanců bezpečnostních sborů, ozbrojených sil a dalších složek integrovaného záchranného systému, hygienických stanic a také poskytovatelů zdravotních a sociálních služeb, aby nebyl ohrožen chod kritické infrastruktury a zdravotnických a sociálních zařízení i nad rámec toho co nám ukládá nařízení. Jsme připraveni na konkrétní potřeby zdravotníků, směnnost personálu v náchodské nemocnici, potřeby stravování dětí i v pozdějších odpoledních hodinách, vypracování domácích úkolů a dalších,“ řekl starosta města Jan Birke.

Školství

Ode dneška jsou uzavřeny základní školy, družiny a školské kluby, jejichž zřizovatelem je město Náchod. Ve spolupráci s krajským úřadem byla vytipována škola pro děti ve věku 3-10 let pro rodiče IZS a pracovníky v sociálních službách. Stejně jako tomu bylo při jarní první vlně epidemie, bude tuto službu zajišťovat i nyní ZŠ T. G. Masaryka. Mateřské školy budou fungovat beze změn. 

Třicítka škol v kraji se bude starat o děti lékařů, zdravotníků a členů IZS

Královéhradecký kraj má za úkol vybrat několik škol, které se budou starat o děti zdravotníků, lékařů a členů IZS. Jde o děti ve věku od tří do deseti let, kvůli kterým by si rodiče museli brát volno. Například v Hradci Králové bude fungovat...

Policie ČR a Městská policie Náchod

V současné době bude Policie ČR důsledně domlouvat při dodržování opatření. V ojedinělých případech, pokud to bude nezbytně nutné, bude muset použít i sankci. Ta bude buď formou pokuty na místě nebo bude předána do správního řízení.

Spolupráce státní i městské policie bude nutná i v případě problémů s osobami pod vlivem alkoholu nebo omamných látek. Zdravotníci v nemocnici ani záchranáři, tak nebudou zatěžováni.

Vedení města Náchoda včera rozhodlo o distribuci malých balení dezinfekce (15 ml), které obdrželo darem. „Kapesní dezinfekce jsou už nyní distribuovány všem zaměstnancům městského úřadu a městem zřizovaných organizací, dále pracovníkům České pošty a připravujeme také distribuci zaměstnancům supermarketů, pokladním, prodavačkám nebo obsluze čerpacích stanic. K dispozici máme více než 4000 kusů od soukromého dárce, který nechtěl být jmenován. Rádi bychom do konce týdne roznesli vše do většiny obchodů, kde mohou posloužit prodavačům a prodavačkám,“ uvedl starosta.

Roušky v informačních centrech

Náchod chce přispět k bezpečí a ochraně obyvatel i tím, že si lidé mohou zakoupit roušky v městských informačních centrech. K dispozici budou od dnešního dne.

Ohodnoť článek

Foto Město Náchod

Štítky Náchod, zdravotníci, Policie ČR, Městská policie, roušky, informační centrum, bezpečnostní rada, zdravotnický pracovník, obecní policie, nemocnice, Jan Mach, Oblastní nemocnice Náchod, Policie České republiky, Krajská hygienická stanice, Tomáš Garrigue Ma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Náchodě jednala bezpečnostní rada města. Dětem zdravotníků bude péče zajištěna, státní i městská policie bude v terénu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.