Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Začala rekonstrukce prostranství před zimním stadionem v Hradci Králové

Stavbaři začali v minulých dnech v Hradci Králové přestavovat frekventované prostranství mezi zimním stadionem, Jiráskovými sady a secesní vodní elektrárnou Hučák v centru města. V lokalitě stavbaři dobudují cyklostezky a ty nynější obnoví. Vzniknou i nová propojení. Radnice za to zaplatí téměř 15 milionů korun. Stavba by měla být hotova v létě 2021. Radnice na ni chce podle informací vedení města získat dotaci 4,5 milionu korun z fondů Evropské unie.

"Cílem úprav je především, dát řád tomuto prostoru, kde se kříží cyklostezky podél ulice Československé armády, od Hučáku, lávky přes Orlici, a je tady navíc vstup do oblíbených Jiráskových sadů," uvedl náměstek primátora pro investice Jiří Bláha (ODS).

Součástí stavby bude i oprava stezky, která vede parkem podél Jiráskových sadů a ústí do Křižíkovy ulice u elektrárny. U zimního stadionu se počítá s cyklistickými stojany pro návštěvníky akcí či hokejových zápasů. Prostor by měl podle města po opravě působit uceleně a pro cyklisty i chodce by měl být bezpečnější.

Poslední větší investici do cyklostezek město dokončilo loni v prosinci, když otevřelo stezku spojující okrajové části Piletice a Rusek s Hradcem Králové. Náklady činily 22,3 milionu korun.

Autoři | Foto

Štítky ČR, správa, stavby, cykloturistika, Hradec Králové, FOTO, zimní, stadion, cyklostezka, oprava, dotace, zimní stadion, Evropská unie, Jez Hučák, Československá armáda, Jiří Bláha, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Začala rekonstrukce prostranství před zimním stadionem v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.