Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rekonstrukci fotbalového stadionu řeší antimonopolní úřad. Výběrové řízení zatím pokračuje

Magistrát města Hradec Králové vypsal výběrové řízení na firmu, která by měla postavit nový fotbalový stadion. Jedna ze společností však podala námitku k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Podle firmy jsou podmínky diskriminační. Vyšetřování antimonopolního úřadu výběrové řízení nehrozí, to probíhá podle původních plánů.

Město nevidí důvod, proč by měl dát Úřad pro ochranu hospodářské soutěže za pravdu namítající společnosti. Za vypsaným výběrovým řízením si stojí. A to i přesto, že v něm radnice po zahájení soutěže provedla změny.

„Původně město v zadávací dokumentaci požadovalo zkušenost se zakázkami realizovanými podle smluvních podmínek FIDIC Yellow Book u manažera projektu, hlavního stavbyvedoucího a hlavní projektanta,“ řekla mluvčí magistrátu Kateřina Šmídová. Tato podmínka se z původní verze vyškrtla. Dle zákona tak bylo výběrové řízení prodlouženo do 29. října.

Podle města jsou námitky nepodstatné, protože jim bylo vyhověno úpravou výběrového řízení. „Věříme ale, že výsledek přezkoumání tendru bude pro město pozitivní a nebudeme na něj dlouho čekat. Společně s administrátorem zadávacího řízení a správcem stavby jsme přesvědčeni, že zadávací podmínky tendru na fotbalový stadion jsou nastaveny zcela transparentně a v souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek,“ řekl primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS).

Stavbu nového fotbalového stadionu řeší krajská metropole několik desítek let. Aktuální vedení města ji dostalo nejdál v historii. Nový stadion by neměl stát víc než 573 milionů korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC HK

Štítky stadion, fotbal, Hradec Králové, výběrové řízení, radnice, magistrát, soutěž, firma, stavba, sport, UHOS, námitka, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, fotbalový stadion, Magistrát města Hradec Králové, Alexandr Hrabálek, ODS

Rekonstrukci fotbalového stadionu řeší antimonopolní úřad. Výběrové řízení zatím pokračuje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.