Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V pondělí se mění úřední hodiny na úřadech v Královéhradeckém kraji. Mohou za to opatření proti koronaviru

Od pondělí příštího týdne omezí úřady na nařízení vlády úřední hodiny. Jak to bude fungovat na Krajském úřadě, hradeckém magistrátu, v Náchodě nebo Trutnově, připravila redakce Hradecké Drbny.

Hradec Králové

Krajský úřad Královéhradeckého kraje

Lidé budou moci Krajský úřad Královéhradeckého kraje navštívit jen v pondělí od 8 do 13 hodin a ve středu od 11 do 16 hodin. Minimalizuje se tak riziko šíření nákazy koronavirem.

Upravené úřední hodiny budou platit jak pro návštěvu úřadu, tak pro návštěvu podatelny, pokladny a CzechPointu.

Vedení kraje doporučuje před návštěvou úřadu kontaktovat na dálku daného zaměstnance prostřednictví telefonu nebo e-mailu. „Pokud je nezbytná osobní přítomnost uvnitř budovy úřadu, prosíme všechny, aby důsledně dodržovali hygienická opatření, dezinfikovali si ruce a především, aby měli zakryté dýchací cesty,“ sdělila ředitelka krajského úřadu Ivana Křečková.

Magistrát

Magistrát Hradce Králové bude mít od 12. října upravené úřední hodiny. Pro veřejnost bude otevřen jen v pondělí a ve středu od 7:30 do 17 hodin. Všechna pracoviště magistrátu fungují a vykonávají své agendy v plném rozsahu. Veřejnost může v celé řadě případů s jednotlivými odbory komunikovat telefonicky, e-mailem nebo datovou schránkou,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

V úterý, ve čtvrtek a v pátek budou moci na úřad jen ti, kteří se již objednali telefonicky nebo formou on-line registrace. „Popřípadě ti, kdo byli předvoláni nebo pozváni k jednání,“ vysvětluje tajemnice hradeckého magistrátu Markéta Bartušová.

Školy

Městské základní i umělecké školy budou fungovat od pondělí 12. října podle vládních nařízení v mimořádném režimu. „Týká se to pouze druhých stupňů. Necháváme na ředitelích, jak ve svých školách třídy rozdělí a stanoví, která skupina bude příští týden doma na distanční výuce a která až v následujícím týdnu, a jak o tom budou informovat rodiče. Družiny fungují standardně, zrušené budou ale kluby a kroužky,“ vysvětluje náměstek primátora pro oblast školství Martin Hanousek.

Ve dnech 26. a 27. října bude platit úplný zákaz školní docházky a na státní svátek ve středu 28. října naváží krátké podzimní prázdniny. Celý poslední říjnový týden tak děti nepůjdou do škol a veškerá školská zařízení budou kompletně uzavřena.

Na minimálně dva týdny se uzavře Dům dětí a mládeže Hradec Králové, městem zřizované základní umělecké školy musí zrušit veškerou skupinovou výuku.

Kultura

V pondělí 12. října se pro veřejnost uzavřou také městská divadla, filharmonie nebo budova Adalbertina, pro turisty i Bílá věž nebo kostel v Jiráskových sadech.

Trutnov

Provoz Městského úřadu v Trutnově bude od pondělí omezen nejméně do 25. října.

V pondělí a ve středu bude úřad otevřen od 8:00 do 10:00 a od 14:00 do 17:00

Klienti, kteří se potřebují objednat na registr vozidel, řidičů, osobních dokladů a evidence obyvatel tak mohou učinit prostřednictvím webu města.

V případě ostatních agend mimo stanovenou otevírací dobu je možné se domluvit telefonicky, popřípadě písemným předvoláním. V takovém případě si zaměstnanec vyzvedne klienta u vchodu do úřadu.

U vchodu do úřadu bude zajištěna mimo dočasně stanovené úřední hodiny služba zajišťovaná oddělením informační recepce, která:

  • mimo stanovenou úřední dobu ověří, jestli je klient objednán (potvrzující SMS u osobních dokladů a evidence obyvatel)
  • v případě ostatních agend kontaktuje příslušného zaměstnance Městského úřadu Trutnov a uvědomí ho o klientovi

Náchod

Plavecký bazén

Opatření v Náchodě, se dotkla také různých zařízení. S půlnocí byl uzavřen krytý plavecký bazén. V době uzavření bude probíhat jeho údržba, případně budou zaměstnanci čerpat dovolenou.

V malém bazénu dojde z ekonomických důvodů po dobu uzavření k jeho vypuštění. „Snažíme se tak eliminovat ekonomické dopady a zajistit bezproblémový chod,“ říká mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.

Zimní stadion

Obdobná situace se týká zimního stadionu. Tady se ještě o víkendu odehrají zápasy bez diváků, a od pondělí příštího týdne bude uzavřen. Ledová plocha bude udržována, tak aby nemuselo dojít k jejímu úplnému rozpuštění, což by bylo v případě obnovení ekonomicky náročnější,“ doplňuje Adlof.

Svůj provoz zastaví i Městské divadlo doktora Josefa Čížka.

Městský úřad

Městský úřad omezí provoz na dva dny v týdnu v rozsahu maximálně pěti hodin.

V pondělí bude otevřen od 8:00 do 13:00, ve středu od 12:00 do 17:00.

„Objednaní klienti dle objednávkového systému v rámci elektronické obsluhy občana si mohou vyřídit své záležitosti v časech, na které jsou objednaní,“ řekla mluvčí. Objednávkový systém zůstane zachován v následujícím období s omezením jen na pondělí a středu. Lidé by měli upřednostňovat při vyřizování svých záležitostí raději elektronickou formu.

Školy

Pozitivních koronavirových případů jsou na základních školách jen jednotky. K dnešnímu dni není v karanténě žádná třída jako celek.

V nadcházejících dvou týdnech se provoz nemění a zůstane zachován ve všech náchodských mateřských školách, na 1. stupni ZŠ a ve školních družinách.

„Na 2. stupni základních škol se výuka rozdělí mezi prezenční a distanční výuku, pedagogové aktuálně připravují „jízdní řád“ pro jednotlivé třídy, který bude platit od pondělí 12. 10. 2020,“ uvádí Adlof.

Městské středisko sociálních služeb

V tomto týdnu byly potvrzeny první tři nákazy mezi pracovníky pečovatelské služby Městského střediska sociálních služeb. Všichni klienti, kteří s nimi přišli do kontaktu měli test s negativním výsledkem.

„Na základě vládního nařízení platí již od dnešního dne úplný zákaz návštěv v Domově pro seniory Marie a v bytech zvláštního určení Harmonie omezení. Zaměstnanci budou vybaveni respirátory FFP2,“ říká mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Krajský úřad Královéhradeckého kraje, magistrát, Hradec Králové, Náchod, Trutnov, Královéhradecký kraj, krajský úřad, nařízení vlády, Drbna.cz, Magistrát města Hradec Králové, Alexandr Hrabálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pondělí se mění úřední hodiny na úřadech v Královéhradeckém kraji. Mohou za to opatření proti koronaviru  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.