Počasí dnes13 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

V Hradci Králové byl za přísných opatření zahájen festival Jazz Goes to Town. Potrvá až do soboty

Večer začal v Hradci Králové 26. ročník mezinárodního hudebního festivalu Jazz Goes to Town (Jazz jde městem). Až do soboty nabídne na několika místech ve městě přes deset koncertů domácích i zahraničních interpretů. Program ale doznal změn.

„S ohledem na aktuální vládní nařízení došlo k několika změnám v programu, akce přesto proběhne včetně účasti významných mezinárodních hostů. Hlavním lákadlem jsou jako každý rok velké koncerty v kině Bio Central," uvedli organizátoři festivalu.

Kvůli koronaviru se festival se v letošním roce koná poprvé za přísných hygienických opatření.

Letošní festival začal minifestivalem mladých českých hudebníků v kavárně Artičok, kam přišlo přibližně čtyřicet lidí. Všichni měli svá místa a dodržována byla veškerá opatření. Hlavní vystoupení budou v kině Bio Central, ve Studiu Beseda Klicperova divadla a ve studiu Divadla Drak.

Nejvíce změn v programu je hlášeno na pátek

Nejvíce změn organizátoři ohlásili v pátečním festivalu. Swingový oktet Heart of Dixie diváci neuslyší na náměstí 28. října, ale v přednáškovém sále muzea na Eliščině nábřeží. Koncert Michaely Antalové a Martina Küchena, který se měl konat ve Sboru kněze Ambrože, byl bez náhrady zrušen.

Festival vyvrcholí v sobotu 10. října ve Studiu Beseda. O večerní program se postará mezinárodní trio Melez a norsko-švédské trio We Are.

Konat se nebude ani původně plánovaná afterparty v klubu Náplavka. Ta měla zakončit čtvrtý festivalový den. V hlavním pátečním programu v kině Bio Central, vystoupí místo Olivera Steidla kapela KIN. V programu zůstává koncert francouzské kapely CHROMB!

Ohodnoť článek

Foto Ester Šebestová.

Štítky Jazz Goes to Town, 26. ročník, Hradec Králové, program, opatření, koronavirus, festival, koncert, kino, Klicperovo divadlo, Divadlo Drak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové byl za přísných opatření zahájen festival Jazz Goes to Town. Potrvá až do soboty  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.