Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kvůli koronaviru je v Hradci uzavřena mateřská škola Albertova. Město začne učitelům dodávat respirátory, stejně tak i Náchod

V Hradci Králové se včera sešel krizový štáb, který zhodnotil současnou koronavirovou situaci a představil možné scénáře v návaznosti na vývoj tohoto onemocnění. Učitelům budou co nevidět distribuovány respirátory. Náchod reagoval na situaci stejně.

Městské společnosti v Hradci Králové mají ochranných prostředků dostatek. Včas se předzásobily. „Desinfekční prostředky jsme ve velkém neobjednávali z důvodu expirační lhůty. Vedoucí odboru krizového řízení a další určení pracovníci pravidelně sledují situaci na trhu a dostupnost ochranných prostředků a v tuto chvíli skutečně není problém město i případně jeho zřizované organizace vybavit,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

V brzké době budou, kromě běžných ochranných prostředků, distribuovány pedagogům do hradeckých škol i respirátory. „Ve spolupráci s krajem řešíme jejich příjem a uskladnění. V tuto chvíli zatím nevíme, o jaké počty se jedná, ale rádi bychom jejich distribuci zajistili v co nejbližší době,“ dodává primátor.

Uzavření mateřské školy Albertova

Koronavirová situace se dotkla mateřské školy Albertova v Hradci Králové. Onemocnění se objevilo u nepedagogického personálu. „I přes tento stav je zatím školství v Hradci Králové poměrně odolné, fungují nám všechny městem zřizované základní školy a až na zmíněnou výjimku fungují i všechny mateřské školy,“ říká náměstek primátora pro oblast školství Martin Hanousek.

Ochranné prostředky dodá do škol i Náchod

Pracovníci ve školách zřizovaných městem Náchod, dostanou také ochranné prostředky. Do mateřských a základních škol, základní umělecké školy a Střediska volného času Déčko zřizovaných městem, poputuje každý měsíc více než 8500 kusů roušek.

„Tyto ochranné prostředky budou s okamžitou platností sloužit především k zajištění bezpečí v našich školách a přispějí k ochraně nejen učitelského sboru, ale také všech ostatních, kteří se starají o chod škol, školek a zájmových organizací na území našeho města,“ vysvětlil starosta Jan Birke.

Město zajišťuje v současné době ochranné prostředky i pro své další organizace. Na zabezpečení všech zaměstnanců městského úřadu, v sociálních službách, knihovny, sportovních zařízení a dalších, připadne společně s pracovníky ve školství přibližně patnáct tisíc kusů roušek měsíčně.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Náchod

Štítky roušky, respirátory, uzavření, MŠ Albertova, Hradec Králové, Náchod, krizový štáb, koronavirus, respirátor, mateřská škola, ochranná pomůcka, Albertov, Alexandr Hrabálek, Jan Birke, Martin Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli koronaviru je v Hradci uzavřena mateřská škola Albertova. Město začne učitelům dodávat respirátory, stejně tak i Náchod  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.