Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U nás je bezpečno, zní z Galerie moderního umění v Hradci Králové. Návštěvníkům nabídne všechny výstavy zdarma

V úterý 6. října nabídne Galerie moderního umění v Hradci Králové všechny své výstavy zdarma. Vedení se tak rozhodlo poté, co vláda opět přiškrtila kulturu v České republice. Vzhledem k zavedeným hygienickým opatřením a vzdušnému prostoru, kterým galerie disponuje, se jedná o bezpečné prostředí pro trávení volného času, tvrdí galerie.

Kvůli druhé vlně pandemie koronaviru se opět výrazně omezil provoz kulturních institucí, to se také promítá do jejich samotné návštěvnosti. „Rozhodli jsme se do konce listopadu letošního roku umožnit vstup do galerie zdarma, abychom nalákali širokou veřejnost zpátky do galerie, kde si lidé mohou v klidu a v bezpečí odpočinout a načerpat pozitivní energii,“ vysvětluje ředitel galerie František Zachoval.

Během návštěvy v kterékoli části Galerie platí přísná bezpečnostní a hygienická opatření. Do budovy mohou návštěvníci vcházet pouze s rouškou či jinou ochranou úst a nosu. U vstupu si všichni návštěvníci dezinfikují ruce. „Díky aktuálně nízké návštěvnosti je nanejvýš pravděpodobné, že se lidé ve výstavních prostorách nepotkají s davy turistů,“ dodala mluvčí galerie Hana Doležalová.

Druhé a třetí patro je nepřístupné

Druhé a třetí patro galerie tak bude do 26. listopadu 2020 pro veřejnost uzavřené. Navštívit je však stále možné foyer galerie, kde se nachází instalace Za kulisou od Dalibora Bači, první patro s výstavou Nekousavě kousati Vladimíra Preclíka a čtvrté patro, kde jsou umístěny dvě samostatné výstavy Jiřího Hilmara Nalézat ztracenou rovnováhu a Petra Stanického Jiný prostor.

Koncem listopadu galerie návštěvníkům představí novou podobu stálé expozice rozdělenou do dvou částí – Posledních padesát let, jejíž kurátorem je Tomáš Pospiszyl, a Minulé století – dvacet osobností, kterou kurátoruje Petra Příkazská.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva

Štítky GMU, Hradec Králové, galerie, výstava, zdarma, kultura, koronavirus, COVID-19, pandemie, volný, čas, Galerie moderního umění v Hradci Králové, Česko, pandemie covidu-19, Vladimír Preclík, Tomáš Pospiszyl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U nás je bezpečno, zní z Galerie moderního umění v Hradci Králové. Návštěvníkům nabídne všechny výstavy zdarma  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.