Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Divadlo Drak zůstane během nouzového stavu otevřené. V sobotu uvede Makového mužíčka

Od pondělí vláda vyhlašuje nouzový stav, který platí pro celou Českou republiku. I přes toto opatření zůstává Divadlo Drak a galerie Labyrint v Hradci Králové otevřené. V sobotu divadlo uvede příběh o chlapečkovi maličkém jako zrno máku Makový mužíček.

„Aktuálních divadelních představení, která jsou v programu naplánovaná na měsíc říjen, se omezení netýkají a měla by proběhnout v daných termínech,“ potvrdila Hradecké Drbně Martina Marková z Divadla Drak. Jedinou výjimkou je program pro rodiny s dětmi „NÁLEDÍ“. Ten se musel kvůli hygienickým opatřením zrušit.

Divadlo počítá s tím, že se situace ohledně pandemie může vyvíjet z hodiny na hodinu. Pokud tak dojde k nečekaným změnám, budou divákům za zakoupené vstupenky vráceny peníze.

Peníze za vstupenky koupené elektronicky se automaticky převádějí zpět na bankovní účet kupujícího. U vstupenek zakoupených fyzicky v Divadle Drak, Klicperově divadle nebo v hradeckých informačních centrech je nutné vstupenku vrátit v místě jejího nákupu. V případě zájmu je možné vstupenky vyměnit za vstupenky na jinou akci divadla.

V sobotu od 16:00 divadlo uvede Makového mužíčka

Už tuto sobotu uvede Divadlo Drak v premiéře příběh v režii Jakuba Vašíčka. Jde o příběh o chlapečkovi maličkém jako zrnko máku.

„Byla jednou jedna babička, a ta byla tak chudá, že neměla nic než malou chaloupku a v ní dědečka.  A byl také dědeček, který zase neměl nic než chaloupku a babičku. Přestože toho měli tak málo, žili si docela spokojeně. Až jednou si takhle domů donesli makové zrníčko,“ zhruba takto by se dal popsat začátek příběhu padesátiminutového představení.

Příběh se odehrává na nočním stolku v pokojíčku malé holčičky, která podobně jako spoustu jiných dětí nemůže večer usnout. Naštěstí je tu pro podobné případy Útvar rychlého uspávání, který se spouští z lustrů či vylézá ze šuplíků, aby zastoupil únavou přemožené rodiče.

Když neuspěje, pak musí na makovici přiletět odborník z největších, Makový mužíček. Ten sebou přináší modrý soumrak, klidný spánek a konejšivé sny.

Ohodnoť článek

Foto Divadlo Drak Hradec Králové

Štítky Divadlo Drak, Hradec Králové, program, kultura, omezení, představení, Makový mužíček, sobota, víkend, divadlo, vstupenka, Česko, Martina Marková, Klicperovo divadlo, Drbna.cz, nouzový stav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo Drak zůstane během nouzového stavu otevřené. V sobotu uvede Makového mužíčka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.