Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Hradec Králové obnoví od pondělí pomocné telefonní linky. Lidé se na ně dovolají vždy ve všední dny

Speciální telefonní linky fungovaly v Hradci Králové už na jaře po dobu nouzového stavu. Jejich obsluhu zajišťovali pracovníci odboru sociálních věcí magistrátu města. Zavolat na ně mohl každý, kdo potřeboval v souvislosti s pandemickou situací poradit nebo zprostředkovat pomoc. Od pondělí, kdy začne platit nouzový stav, budou tyto linky opět k dispozici.

Každý všední den bude v provozu šest telefonních linek. V pondělí a ve středu od 8 do 17 hodin a v úterý, čtvrtek a pátek od 8 do 14 hodin.

Pomocné telefonní linky lidé využívali dokonce i v průběhu tohoto týdne, kdy ještě nejsou v ostrém provozu. Obraceli se na ně senioři, kteří potřebovali obstarat náku nebo poradit.

„Linky budou od pondělí v plném provozu. Obsluhovat je budou zkušení zaměstnanci magistrátu města z odboru sociálních věcí, kteří znají místní prostředí a přesně vědí, jak nejefektivněji vzniklé sociální situace řešit,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

Telefonní čísla na magistrátní linky pomoci

607 041 577; 725 434 533; 702 149 206; 607 042 086; 702 149 138; 607 042 219

Tři z těchto telefonních čísel fungovala i na jaře po dobu nouzového stavu. Pracovnice z odboru sociálních věcí za tu dobu přijaly přes pět set hovorů.

„Na linky se nejčastěji obraceli senioři, kteří potřebovali zajistit nákup potravin nebo donést léky, když jsou sami nemohoucí nebo v karanténě či izolaci kvůli covidu-19. Skutečně sloužily podstatě věci, za celou dobu nedošlo k jejich zneužití, čehož si nesmírně vážím a doufám, že stejné to bude i nyní,“ dodává primátor.

Na tyto telefonní linky mohou znovu volat také lidé s nabídkou pomoci pro ty, kteří se kvůli pandemii ocitli nebo ocitnou v těžké životní situaci.

Telefonní linky jsou určené hlavně pro řešení obtížné nebo mimořádné situace v rozsahu agendy vykonávané odborem sociálních věcí a zdravotnictví. Magistrát funguje bez jakýchkoliv omezení. 

„Nově vyhlášená opatření a samotný nouzový stav, který bude platit od pondělí 5. října, neznamená pro fungování magistrátu žádná omezení. Všechny agendy zajišťujeme standardně. Uvnitř budovy magistrátu města zůstává v platnosti již zavedená povinnost nošení roušek. S ohledem na epidemiologickou situaci doporučujeme, aby k vyřízení svých záležitostí využívali klienti především elektronickou nebo telefonickou formu komunikace. K dispozici jsou všechna telefonní čísla zveřejněná na webových stránkách města,“ říká tajemnice Magistrátu města Hradec Králové Markéta Bartušová. Všechny kontakty jsou uvedeny tady.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky magistrát, Hradec Králové, nouzový stav, pomocné telefonní linky, odbor sociálních věcí, telefonní linka, Alexandr Hrabálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové obnoví od pondělí pomocné telefonní linky. Lidé se na ně dovolají vždy ve všední dny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.