Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji se od pondělí žádné školy uzavírat nebudou

Po včerejším vyhlášení nouzového stavu vládou se má od pondělí příštího týdne zavést na středních školách, které jsou na epidemiologickém semaforu označeny oranžovou a červenou barvou, distanční výuka. V Královéhradeckém kraji se ale žádné plošné omezení školní výuky konat nebude.

Do oranžového semaforu se dostalo Náchodsko a Jičínsko. Krajští hygienici ale mají situaci pod kontrolou.

V Královéhradeckém kraji v současné době nedochází podle hygieniků v žádném regionu k plošnému omezování školní výuky. „Od pondělí 5. října 2020 po dobu čtrnácti dnů bude ve všech typech škol, s výjimkou škol mateřských, a ve školských zařízeních (Dům dětí a mládeže, školní družina) zakázána výuka zpěvu. Pokud jde o sportovní činnosti, bude zakázána jejich výuka ve všech typech škol, s výjimkou škol mateřských a 1. stupně základních škol,“ říká mluvčí Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje Veronika Krejčí.

Aktuální počet nakažených koronavirem v Královéhradeckém kraji

V kraji bylo k dnešní deváté hodině dopolední evidováno 956 nemocných koronavirem. Nejvíce jich je na Náchodsku 369, na Hradecku je pozitivních 210 lidí, na Trutnovsku 206, na Jičínsku 118. Nejméně nakažených je evidováno na Rychnovsku 62.

Královéhradecký kraj patří v České republice k těm méně zasaženým. „U většiny případů se dá i nadále zjistit zdroj nákazy," doplnila Krejčí.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky škola, Královéhradecký kraj, omezení, opatření, hudební výuka, sport, okres Náchod, okres Jičín, Dům dětí a mládeže, Krajská hygienická stanice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji se od pondělí žádné školy uzavírat nebudou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.